VAFFELDAG: SUNDE PROTEINRIGE ELVIS VAFLER (V + GF)


GLÆDELIG VAFFELDAG!

Idag er det international vaffeldag og det skal naturligvis fejres med en lækker vaffelopskrift!
En Elvis vaffel for at det ikke skal være lyv ...

Ham Elvis havde altså fat i den lange ende med sin favorit kombination af banan, peanutbutter og chokolade! De 3 ting til sammen smager jo som en lille bid af himlen, har jeg ikke ret?




Og netop de 3 vidunderlige smage er kombineret i denne sunde og proteinrige vaffel.
Sund fordi den er uden tilsat sukker. Proteinrig fordi melet der er brugt er kikærtemel.
Det lyder måske en smule mærkeligt at bruge kikærtemel i søde retter. Men jeg lover at det ikke kan smages. Når kikærtemel tilberedes fjernes kikærtesmagen og det udvikler en mild nøddeagtig smag.
Så kikærtemel er virkelig en god ide at have stående i sit køkkenskab når man gerne vil bage glutenfrit og vegansk.



Disse uimodståeleige Elvis vafler er gode både til morgenmad eller til at stille den søde eftermiddagssult. Og selv om de smager sødt og syndigt så sender vaflerne ikke dit blodsukker ud på en rutsjebanetur fordi de indeholder mættende fibre og sunde fedstoffer.


Psssst .....

Mangler du flere sunde og nærende opskrifter til både morgenmad, frokost, aftensmad, snacks og søde sager, så skulle du kigge på min nye E-bog Hjernemad.

Det er en bog med 25 lækre og hjerneboostende opskrifter til dig som gerne vil være knivskarp på øverste etage! 
- du kan læse mere om bogen og købe dit eksemplar her: HJERNEMAD

...... og psssstt - den koster kun 39 kr!



SUNDE PROTEINRIGE ELVIS VAFLER V + GF:
- 8 belgiske vafler

2 små bananer
2 dl. mandelmælk eller vand
2 dl. kikærtemel ( kan erstattes af andre meltyper fx. boghvedemel eller alm mel )
2 spsk. peanutbutter
3 tsk. kakao
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
evt. lidt eksta sødning, hvis du foretrækker en sødere smag

FREMGANGSMÅDE:

Blend banan, mandelmælk og peanutbutter sammen til det er jævnt og cremet.
I en skål blandes alle de tørre ingresienser sammen.

Hæld den våde bland i skåle med de tørre ingrediser og rør det sammen til en tyk og jævn dej.

Monter de belgiske vaffelplader i vaffeljernet, tænd for det og vent på lampen lyser grønt.

Hæld lidt over 1/2 dl. tyk dej på hver plade.
Låg låget i og bag vaflerne til lampen igen lyser grøn.
Tag vaflerne ud med en gaffel og gentag proceduren til der ikke er mere dej tilbage.
Jeg fik 8 vafler ud af dejen - altså 4 bagninger i alt.

Server fx. vaflerne med banan, jordbær, hakkede peanuts og frisk presset appelsinjuice.


FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Tefal snack collection vaffeljern
REGI: Broste

Etiketter: , , , , , , , , , ,