Madplan & Indkøbsliste: Din veganske og glutenfrie madplan


Weekenden lakker mod enden og det er tid til at begynde at forberede sig på en ny uge med fart over feltet. Med denne madplan og indkøbsliste har jeg gjort tingene meget lettere for dig.
At leve sundt er hverken dyrt eller besværligt, men det er en rigtig god ide at være et par skridt foran så man ikke falder i de hurtige og knap så sunde løsninger.

Ugens madplan indeholder retter, der alle er nemme at lave. Jeg giver dig samtidig forslag til hvordan du, dag for dag, helt uden ekstra indsats, kan forberede nogle af tingene du skal bruge dagen efter. Det gør madlavningen meget hurtigere og overskuelig.
Hjemmelavet mad kan sagtens være sundt og lækkert, selv når man hopper over hvor gærdet er lavest.
Det handler bare om at tænke fremad og det er faktisk slet ikke så svært, som det måske lyder, se bare denne ugesmadplan - masser af lækker mad, en indkøbsliste og 3 forslag til weekendens hyggestunder.

Hverdag, kom bare an! - Vi er klar!MANDAG: Kokos-karry suppe

Kokos og karry - den kombination går man aldrig galt i byen med. Jeg er ihverflad helt vild med den. Derfor er kombinationen også på menuen hele 2 gange i denne uge. Men på 2 forskellige måder. Idag er det i form af en suppe, der har fylde af linser, søde kartofler og toppes med friske grøntsager. Den dejligste måde at starte ugen på for både store og små.TIRSDAG: Cremet bønnesalat og saftige bøffer

Miso er den store smagsgiver i de saftige bøffer. Miso bør efter min mening være basisvarer i en hver veganers spisekammer. Det tilfører så meget umami smag og gør en gang for alle op med at vegansk mad ikke smager af noget.
Min miso favorit er Barley Miso fra Clearspring - den kan købes online eller i helsekost butikkerne.

Kog ekstra meget quinoa idag, du skal nemlig bruge kogt quinoa til salaten imorgen og i dellerne på torsdag.ONSDAG: Bagte auberginer med oliventapanade, rucola, quinoa og tomater

Kombinationen af bagte auberginer og oliventapanade, smager af hverdagsluksus men tager nærmest ingen tid at lave, og i en snæver vending køber du en god færdiglavet tapanade istedet.

Og fordi du kogte quinoa igår, er arbejdstiden i køkkenet minimal idag, så kan du bruge tiden på andet eller tage dig et velfortjent hvil her midt på ugen.

Bag gerne de søde kartofler du skal bruge til frikadellerne imorgen. Så kan frikadellerne bages samtidig med fritterne og du gør arbejdstiden i køkkenet meget kortere.TORSDAG: Quinoadeller, fennikel salat og sød kartoffelfritter

Deller, fritter og frisk salat - det behøver slet ikke nogen nærmere introduktion. Det er bare en kombination der altid hitter, både i store og små maver.
Og hvis du har fulgt madplanen, så har du allerede kogt quinoa og bagt de søde kartofler til dellerne og kan derfor lyn hurtigt bikse farsen og sat både frikadeller og fritter i ovnen. Det er køkkenoptimering på aller højeste plan.


FREDAG: Aloo Gobi

Ahhhh så er det weekend og det er blevet tid til ugens anden omgang kokos og karry. Denne gang i form af en indisk Aloo Gobi fyldt med masser af dejlige grøntsager, smag og lækkerhed! Så kan weekenden bare komme an, kan den!

SUNDE  WEEKEND LÆKKERIER:


Weekenden er tid til genopladning, hygge og selvforkælelse og her er 3 lækre forslag til weekendens hyggestunder.

HINDBÆR SOFTICE - til fredagshyggen
SUNDE GRØNNE PANDEKAGER - til weekend morgenmaden
ROMKUGLER - til eftermiddags kaffen

INDKØBSLISTE:

Grønt & Frugt:

Aubergine
Avokado
Frosne ærter
Frosne bønner
Gulerødder
Blomkål
Bønnespirer
Squash
Søde kartofler
Sukkerærter
Tomater
Rucola
Spinat
Bredbladet persille
Koriander
Lime
Citron
Rød chili
Frisk ingefær
Løg
Hvidløg
Rødløg

Køl & Kolonial:

Kokosmælk
Kikærter - tørrede eller dåse
Sorte oliven
Grønne oliven
Kapers

Basisvarer:

Tørrede tranebær
Rosiner

Tahin
Kokosolie
Olivenolie

Grøntsagsboulillon
Miso
Loppefrøskaller
Hørfrø
Cashewnødder
Solsikkekerner
Quinoa
Røde linser

Salt
Peber
Karry
Stødt spidskommen
Stødt koriander
Gurkemeje
Paprika
Timian


FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix Foodprocessor / Bamix stavblender swissline / Wilfa Raw Fuel blender
REGI: -

Etiketter: , , , , , , , ,