LØRDAGS LUXUS: Tykke fluffy blåbær-kokos pandekager ( V+ GF )


Ahh lørdag morgen, sove længe, putte lidt længere under dynen for så at gå ud i køkkenet, tænde for Mads & Monopolet, mikse en pandekage dej sammen, stege pandekagerne og vække resten af huset med duften af nystegte pandekager....

Sådan burde alle lørdage starte ikke? - faktisk burde der være en lov om at man skal spise pandekager til morgenmad om lørdagen.

Jeg stor nyder ihverfald den ekstra tid lørdag morgen giver til at kunne gøre lidt ekstra ud af morgenmaden og pandekager, det er da noget der kan gøre alle glade, både store og små maver.
Pandekagerne her er tykke og fluffy og har en dejlig mild smag af kokos. I dejen er der frosne blåbær, de giver de sødeste blå prikker  og den dejligste smag.

Top pandekagerne med lige hvad hjertet begærer - jeg blev i temaet og dryssese dem med kokos og friske blåbær. Men en banan-is med blåbær i eller en blåbær marmelade ville nu også være ret så dejligt.



TYKKE FLUFFY BLÅBÆR-KOKOS PANDEKAGER:
- 12 stk.

4 dl. kokosmælk
3,5 dl. boghvedemel
1 lille banan
2 spsk. mandelsmør ( kan erstattes af tahin eller peanutbutter )
1/4 tsk. flagesalt
1 tsk. bagepulver

100 g frosne blåbær

kokosolie til stegning

FREMGANGMÅDE:

Mos bananen sammen med mandelsmørret og rør det sammen med kokosmælk.
Rør boghvedemelet sammen med salt og bagepulver og tilsæt det lidt ad gangen til den vådemasse.
Når dejen er jævn og uden klumper røres de frosne blåbær i.

Varm en pande op til medium/lav varme. Tilsæt en lille smule kokosolie og brug ca. 2 spsk. dej til hver pandekage.
Steg pandekagerne 3-4 minutter inden de vendes og giv dem ca. 1 min på den anden side.

Top pandekagerne med kokos og friske blåbær eller spis dem ligesom de er!


Find flere morgenmadsopskrifter og andre lækre opskrifter i Hjernemad e-bogen. Den kan købes for kun 39 kr via linket her:  HJERNEMAD - knivskarp på øverste etage





FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: -
REGI: Woki Ware / Gense


Etiketter: , , , , , , , ,