Jordskoksuppe med æble og granola topping + konkurrence


// Udgivet i samarbejde med Det Gode Liv //

Jo vel, kalenderen siger nu endelig forår, men de der varme grader, de lader sig vente på lidt endnu. Derfor er suppe sæsonen endnu ikke afsluttet og jeg disker derfor op med en lun og lækker jordskoksuppe, hvor jeg som altid har toppet den med noget, der giver suppen bid.

Toppingen til denne suppe er måske af den lidt utraditionelle slags, det er nemlig en granola fra Det Gode Liv og inden du rynker alt for meget på næsen og tænker, det er alligevel for mærkeligt, så giv det lige en chance fordi det er møg lækkert.

LIDT OM DET GODE LIV:

Det Gode Liv er et nyt morgenmadsprodukt, der ønsker at sætte fokus på en god start på dagen. Med Det Gode Liv får du de gode egenskaber fra vitaminerne og mineralerne zink, magnesium, thiamin, kalium, folat og fosfor. Sødmen i morgenmadsprodukterne kommer fra varierende ingredienser såsom korn, frugtstykker og æblekoncentrat. Det Gode Liv er bla. udviklet af den svenske ernæringsekspert Fredrik Paulúnmed et udgangspunkt i, at gode ingredienser bidrager til et godt liv og er naturligvis hverken tilsat konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer. 

MORGENMAD - ELLER BLOT MAD OM MORGENEN?

Vi mennesker er vanedyr af den helt store slags.
Det giver sig til udtryk på mange forskellige måder igennem de valg vi træffer og de ting vi gør.
Et af det steder det virkelig kommer sig til udtryk, er i vores valg af morgenmad.
Mange spiser den samme morgenmad, hverdag i årevis uden at skelne til andre muligheder, derudover har vi også et helt klart billede af hvad morgenmad er. 
De fleste anser ting som fx. brød, grød, havregryn og cornflakes som værende morgenmad, men morgenmad er vel i bund og grund bare mad om morgenen og ikke blot nogle helt bestemte produkter.

Sådan tænkte jeg ihvertfald selv en gang, der var mange ting jeg ikke kunne drømme om at spise til morgenmad, fordi det overhovedet ikke passede ind i det billede jeg havde af hvad morgenmad var.

Idag består min morgenmad af en greenie, altså en smoothie lavet på en masse grøntsager istedet for kun frugt, den spiser jeg fra en skål og topper den med fx. granola, bær, frø, nødder og kerner.
Det giver mig den bedste start på dagen og gør det nemmere at tage de gode og sund valg resten af dagen.

Og fordi jeg ikke længere er ser bestemte ting som kun værende morgenmad, så er jeg ikke bleg for at anvende en granola på lidt utraditionelle måder. Jeg kan fx. rigtig godt lide at komme granola på min salat, men granola´en er altså også rigtig god som drys på en suppe. Tænk lige over det, vi drysser gerne brød croutoner på vores suppe, så hvorfor ikke også granola? - det er vel på en eller anden måde lidt i samme kategori, hvis vi nu skal vende tilbage til det med vanerne....

GRANOLA SOM SUPPEDRYS? 

Det er måske ikke alle supper, hvor granolaen vil være god som topping. Men supper af den lidt søde slags, altså supper lavet af rodfrugter og hvor krydringen er mild, vil granoalen være noget så lækker.

Jeg har drysset granola på en cremet, mild og lækker jordskoksuppe. Der er både æble i og ovenpå suppen, det giver en mild syrlighed, som passer godt til jordskokkerne og samtidig giver æbleternene sammen med graolaen, suppen et lækkert bid.

Granola drysset på suppen gør den også yderst børnevenlig.
Jeg kunne ikke få Alma til at spise jordskokker som tilbehør, men tryller jeg det om til en cremet suppe OG topper den med granola, ja så bliver der slupret til sidste dråbe...

KONKURRENCE:

Du kan vinde 1 års forbrug af Det Gode Liv granola, så kan du både drysse noget på din suppe, morgenmad eller blot snacke af den når lækkersulten melder sig...

SÅDAN DELTAGER DU:

Konkurrencen foregår over på Instagram  fra kl. 17 idag. ( tryk på linket og du kommer over på min profil )

For at deltage i konkurrencen, skal du følge @detgodeliv samt skrive en kommentar på mit billede, hvor du skriver hvilken ret eller opskrift du kunne tænke dig at lave, hvis du vandt et års forbrug af Det Gode Liv granola.

Vinderen trækkes fredag kl. 12 - så skynd dig at deltag !!! go go go ...


JORDSKOKSUPPE MED ÆBLE OG GRANOLA TOPPING:
2-4 portioner

500 g jordskokker, skrællet og skåret i tern
1 løg, fint hakket
1 æble, i små tern
2 spsk. æblecidereddike
7 dl grøntsagsbouillon
2 spsk. kokosfløde ( den fede del i toppen af en dåse kokosmælk)
1 tsk. timian

Kokosolie til stegning
Flagesalt og peber

TOPPING:

Æble i små tern
Granola med dadler og hasselnødder fra Det Gode Liv


FREMGANGSMÅDE: 

Skræl jordskokkerne og skær dem i små tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Varm en gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løg og hvidløg et par minutter, til løget er blevet klart.
Tilsæt jordkokker, æblecidereddike og timian i steg yderligere et par minutter.

Hæld boullionen på, læg låg på gryden og skru ned til svag varme. Lad suppen stå og simre i 30 - 35 min. eller til jordskokkerne er helt møre.

Blend suppen helt jævn og cremet med en stavblender, tilsæt kokosfløde, blend igen og smag til med salt og peber.

Server den varme suppen i skåle. Top hver skål med 2 spsk. granola og æble tern.


FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Bamix stavblender swissline
REGI: Lyngby Porcelæn / Gense bestik

Etiketter: , , , , , , , , , ,