Grøn start på dagen: Greenie & morgenmadsalat// Udgivet i samarbejde med Det Gode Liv //

Morgenmad, dagens vigtigste måltid?
Det er noget vi hører gang på gang. Om det er rigtigt bliver også diskuteret igen og igen.

Jeg er på holdet, der mener morgenmaden er vigtig.
Det er vigtig at vi får en god start på dagen. At kroppen allerede fra morgenstunden får tilført god energi så den kan præstere sit bedste. Samtidig kan morgenmaden også være det vigtige fundament for at træffe gode sunde og valg dagen igennem. Derfor er det utrolig vigtig at dagen startes med god, sund og nærende mand.

Min holdning til morgenmad er at det faktisk bare er mad om morgenen. Altså, morgenmad er ikke forebeholdt visse typer mad. Men kan være alt hvad køleskabet ellers indeholder.
Men at gå fra det traditionelle "morgenmad" til at spise fx. grøntsager kan måske virke en smule grænseoverskridende. Men hvis du ønsker at tilføre din morgenmad lidt sødme så går du ikke helt galt i byen med granolaen fra Det gode liv, forud over at smage fantastisk, så indeholder den udelukkende gode ting.
Forrige weekend hoppede jeg på toget til Aarhus, Smilets by, for at lave en lille film om Det Gode Liv sammen med utroligt søde Mia Gardum. I videoen viser jeg hvordan man nemt og lækkert kan starte dagen med grøntsager og med lidt ekstra crunch fra granolaen får det alligvel et twist af morgenmad. Om Mia hopper med på ideen om en salat til morgenmad, kan du se i videoen her.
Som du sikkert ved, så er det ikke første gang jeg medvirker i sådan en lille film, men denne gang var alligevel en sjov og anderledes oplevelse for mig. Fordi denne gang var jeg sammen med en anden blogger, altså Mia. Det var fedt at skulle vise hende mine opskrifter og høre hendes reaktioner på dem. Og som du kunne se i videoen, så syntes hun faktist at sådan en morgenmadssalat med granola på, ikke er nogen dum idé.

Bliv inspireret til flere gode anvendelses muligher med granola på Det Gode Liv´s ingragram profil: @ Det Gode Liv


GODMORGEN GREENIE:
1 stor portion eller 2 små

130 g frossen spinat
130 g frossen broccoli
1 lille banan - gerne frossen
1 squash, i grove tern
1 dl mandelmælk eller vand
1 tsk. kanel
1 tsk. rålakridspulver
Frisk ingefær, efter smag
evt. hampeprotein, hvedegræs og spirulina

Topping:

Granola fra Det Gode Liv
Frisk frugt og bær

FREMGANGSMÅDE:

Kom alle ingredienser i blenderen og blend det helt jævnt og cremet. Det tager et par minutter.
Server greenien i en skål, top den med granola og friske bær og/eller frugt i tern.


MORGENMADSSALAT:
- 1 person

2 håndfulde baby spinat
3 stængler bladselleri
1/4 agurk

Topping:

Granola fra Det Gode Liv
Frisk frugt og bær

FREMGANGSMÅDE:

Skyl og slyng spinaten og kom den i en skål. Skyl bladsellerien, skræl den på den takkede overside med en tyndskræller og skær den i tynde skiver. Skyl agurken og skær den i tern.
Fordel bladselleri, agurk ovenpå spinaten og drys med frisk frugt, bær og granola.
Jeg kan godt lide et syrligt twist, så jeg kommer gerne lidt æblecidereddike på - skulle du syntes at det bliver for syrligt om morgen kan det sagtens undlades.

Spis salaten som tilbehør til fx. greenien, chiagrød, havregrød, brød eller hvad du ellers plejer at spise til morgenmad. Når dagen starter med grøntsager i form af en frisk og lækker morgenmadssalat, så starten dagen godt!

FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Wilfa Raw Fuel blender
REGI: Lucie Kaas

Etiketter: , , , , , , ,