Quinotto med grønkål, svampe & ristede hasselnødder ( V + GF )



Quinotto - ristotto på den sunde måde, med quinoa istedet for ris og unden ost, smør og hvidvin.
Men kan man så overhovedet kalde den en "otto" og smager den egentligt at noget?
Nej måske ikke og OMG JA !!!

Måske vi bare skal kalde denne her ret for hverdagsotto eller bare quinoa med grønkål, svampe, krydderurter og ristede hasselnødder, men quinotto lyder bare så meget sejere ikke?

Stegte svampe giver retten umamismag og de mange forskellige tørrede krydderurter giver så meget smag til retten, at den ikke bliver til en tør, trist og alt for "sundhedsficeret" udgave den en klassiske risotto. Nej vi har altså at gøre med en helt igennem fanstisk ret med masser af saft, kraft og smag - bestemt en hæderlig hverdagsudgave af en quinotto.

Har du ikke tørret merian og salvie på din krydderihylde, så kan du sagtens lave retten uden, men jeg vil virkelig anbefale dig at købe et par dåser af de skønne og lidt oversete krydderurter, de smager så fantastisk!



QUINOTTO MED GRØNKÅL, SVAMPE OG RISTEDE HASSELNØDDER:
2-3 portioner:

2 dl. quinoa - ukogt
4 dl. grøntsagsbouillon
1 tsk. flagesalt

300 g grønkål, uden stokke - groft hakket
250 g portobello svampe, i skiver ( alm. champignoner kan også bruges )
1 rødløg, groft hakket
2 fed hvidløg, fint revet
1 rød peberfrugt, i tern
1 tsk. tørret timian
1/2 tsk. tørret rosmarin
1/2 tsk. tørret merian
1/2 tsk. tørret salvie
1 dl. grøntsagsbouillon
Olivenolie til stegning
Flagesalt og peber

Groft hakkede ristede hasselnødder til drys


FREMGANGSMÅDE:

Skyl quinoaen grundig og kog den i 15-20 min. i grøntsagsbouillon og salt. Væsken skal være helt absorberet. For at quinoaen skal være fluffy og ikke sammenklisteret, så rør i den med gaffel istedet for en ske. Jeg ved ikke hvorfor, men det gør virkelig en forskel.

Varm en stor pande eller gryde op til medium varme, tilsæt olivenolie og steg løget heri i 4-5 min.
Tilsæt hvidløget og steg det med i yderligere 1 min.

Tilsæt svampe og peberfrugt og steg dem med til væsken fra svampene er helt fordampet.
Tilsæt alle krydderurterne, salt og peber, vend det godt rundt og tilsæt grønkål og grøntsagsbouillon. Vend det godt rundt og lad grønlålen falde sammen og væsken fordampe.
Tilsæt den kogte quinoa, vend det rundt så quinoa og grøntsager bliver godt fordelt.

Anret quinottoen i skåle eller dybe tallerkner og drys med hakkede, ristede hasselnødder.
Spis retten alene eller lav nogle vegetar frikadeller til som tilbehør.
Du kan også gøre retten mere fyldig ved at tilsætte udblødte og kogte kikærter eller andre bønner.

Har du rester tilbage smager quinottoen også super dejligt kold - så tag evt. rester med i madpakken og minimer dit madspild.



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT:  Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: -
REGI: Wonki Ware skåle / Gense  bestik

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,