MAROKKANSK TANGINE ( V + GF )


Marrokansk tangine er en langtidssimret ret med masser af krydderier, grøntsager og tørrede frugter.
Tangine er ikke bare navnet på retten, men også på fadet retten tilberedes i.

En tangine har en skorstens lignende top, og det er bla. denne udforming, der gør noget særligt for retten. Når retten damper inde i tanginen sørger skorstenen for at dampen igen drypper ned på retten og dermed bevarer alt saft og smag.

Hvis du har læst med på bloggen længe, så ved du allerede hvor meget jeg elsker marokkansk mad og tangine har derfor længe stået på min "madlavnings to do liste", men ingen arme - ingen kager, som man siger. Altså, det krævede jo ligesom at jeg havde en tangine, før jeg kunne lave den, ikke ?
Nu har jeg den endelig, også skulle jeg dælme lave tangine, skulle jeg!

// Udgivet i samarbejde med  Zwilling / Staub //


Men ingen panik - har du ikke selv en tangine, så kan den altså sagtens laves i en gryde og du vil stadig få en lækker og velsmagende ret.

Det her er ikke retten du laver når du kommer sent hjem fra arbejde, men den kan sagtens laves på en hverdag hvor du har tid til at starte på madlavningen et par timer før den skal serveres.

Når først du har hakket, snittet og sat retten over, ja så passer den sig selv resten af tiden og du kan bruge tid på alle de andre praktiske ting, der jo også skal nåes i hverdagen.


MAROKKANSK TANGINE:
- 4 personer

1 aubergine, i tern
1 rød peberfrugt, i trimler
1 gul peberfrugt, i trimler
2 store gulerødder, i skiver
1 rødløg, groft hakket
4 fed hvidløg, fint revet

Kokosolie til stegning

2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk.. stødt koriander
2 tsk. sød paprika
2 tsk. røget paprika
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
5 spsk. tamari ( glutenfri tamari )

300 g udblødte kikærter ( ikke kogte )
2 ds. hakkede tomater
1 stor dåse tomatpure.
8 medjool dadler, stenene fjernet og skåret i tern
5 dl. grøntsagsbouillon

Flagesalt & frisk kværnet peber
Frisk presset citronsaft

SERVERING & TILBEHØR:

Frisk persille og koriander
Ristede mandler og sesamfrø

Blomkålsris, quinoa eller brune ris som tilbehør


FREMGANGSMÅDE:

Varm en stor gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
Tilsæt hvidløg, alle krydderierne og tamari, steg det med i 1-2 minutter.
Tilsæt tomatpure og steg det med i 1 min.

Tilsæt alle grøntsagerne og vend det godt rundt og lad dem stege med i 5 min.

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, dadler og de udblødte kikærter.

Tænd ovnen på 180 grader, hæld retten over i tajinen, sæt låget på og sæt tajinen i ovnen i 1 - 1 1/2 time.

Tag tanginen ud af ovnen og smag den til med salt, peber og citronsaft.
Server retten i skåle med blomkålsris og anrettet med frisk persille, koriander, mandler og sesamfrø.

TIP : Har du ikke en tangine, kan du lade retten simre gryden med låg på, ved lav varme i den samme tid.



FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Tajine fra Staub
REGI: Lucie Kaas / Gense

Etiketter: , , , , , , , , ,