LØRDAGS LUXUS: Sunde grønne pandekager


Start lørdag morgen eller hvilken som helst anden morgen med disse super sunde og grønne pandekager!
Med dem kan du øge dit grøntsagsindtag helt uden at skulle undvære de søde lækre pandekager og gå på kompromis med smagen.




Disse pandekager har det hele og den skrig grønne farve afslører at de indeholder store mængder spinat.
Men det er kun farven der afslører det, smagen er stadig sød og lækker, lige som en pandekage skal være. Det ved jeg fordi de er både testet og godkendt af Alma og nå ja også mig selv,  men jeg er ikke den store udfording her.

Grøn mad er ikke Almas favorit, hun ved nemlig godt at det betyder hendes skøre mor har proppet dem med grøntsager, jeg fik hende dog overtalt til at smage, men det krævede altså også at jeg både lovede og svor at de smagte godt og sødt. Og med fuldstændig sammenkrøllet ansigt tog hun en bid og imens hun tyggede løsnede ansigtet mere og mere op - de smager nemlig lige som en pandekage skal. Resten af pandekagen blev spist og der blev også spurgt om hun måtte få en til.

Pandekage succes!



SUNDE GRØNNE PANDEKAGER
-       15 stk

2 modne bananer
2 æg  - se tip til vegansk version længere nede
2 dl rismælk eller mandelmælk
2 store håndfulde frisk spinat
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
1 nip salt
evt. 1 tsk. bagepulver – det giver fluffy pandekager

2 dl boghvedemel

kokosolie til stegning

VEGANSK VERSION:

Undlad æg og tilføj en ekstra banan + 2 spsk. chiafrø udblød i 10 min i 4 spsk. vand

TOPPING:

Kiwi, blåbær og kokos

FREMGANGSMÅDE:

Kom alle ingredienser, undtaget boghvedemel i en blender og blend det helt jævnt og cremet.
Tilsæt melet og blend igen til melet er jævnt fordelt i dejen.

Varm en pande op til medium/lav varme. Tilsæt en lille smule kokosolie og brug ca. 2 spsk. dej til hver pandekage.
Steg pandekagerne 3-4 minutter inden de vendes og giv dem ca. 1 min på den anden side.

Pandekagerne bliver lidt mørke i stegefladen, men bare rolig, de er ikke brændte og smager ganske vidunderligt!
Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.

Server pandekagerne toppet med kiwi, blåbær og kokos – til morgenmad, som en del af en brunch eller til den søde tand sidst på dagen.


TIP: Du kan med fordel lave en stor portion og opbevare dem i køleskabet. Så kan du lige snuppe en eller 3 når du trænger. De holder sig fint i 4-5 dage i køleskabet.


FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues for Costume
GEAR & GREJ: Wilfa Raw Fuel blender
REGI:  Gense / Lucie Kaas

Etiketter: , , , , , , ,