Grøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kerner


Suppe med topping er gået hen og er blevet et ugentligt tema her på bloggen og i denne uge er der endnu en på menuen.

En ret så lækker blomkålssuppe med sprøde, salte grønkålschips og ristede krydrede kerner.




Blomkålssuppe, men den er jo grøn? 

Jep! Det er fordi der også er grønkål i suppen, aldrig gå ned på grønkål! Er det ikke sådan man siger?
Måske det kun er hos mig, hi hi!

Jeg er ret så vild med grønkål, derfor skulle der både grønkål i suppen og en sprød grønkålschip oven på. Det giver et dejligt saltet knas til suppen.

De ristede kerner, uhm hvor skal jeg begynde? De er fantastiske !!!! -  og du må endelig ikke springe dem over. Portionen er større end til suppen her, men det er fordi de er så gode, at du kommer til at ville drysse dem på alt bagefter. Derfor har jeg med vilje lavet portionen stor nok, så der nogle tilbage til salaten eller hvad man ville drysse dem på - måske ikke lige morgengrøden, men mulighederne er nærmest uendelige! 




GRØN BLOMKÅLSSUPPE:
- 2 portioner

1 blomkål, i mindre buketter
2 store håndfulde grønkål - uden stok, groft hakket
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint revet
Olivenolie til stegning
8 dl. grøntsagsbouillon
1/4 tsk. muskatnød - gerne frisk revet
1-2 spsk. citronsaft
Flagesalt

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bagplade.
Kom blomkålsbuketterne på bagepladen og vend dem med olivenolie og salt.
Sæt pladen i ovnen og bag dem i 20-25 min, til de er gyldne og møre.

Tag pladen ud af ovnen og skru temperaturen ned til 150 grader.
Gå nu igang med at lave grønkålschipsene - se fremgangsmåde nedenfor.

Varm en gryde op til medium varme, tilsæt olivenolie og steg løget heri i 5 min.
Tilsæt fint revet hvidløg og steg i yderligere 1 min.

Tilsæt de bagte blomkålsbuketter og grøntsagsbouillon, bring det i kog, skru ned til lav varme og lad suppen simre i 10 min. Tilsæt grønkålen og kog suppen i yderligere 10 min.

Blend suppen helt jævn og cremet med en stavblender.
Smag suppen til med muskatnød, citronsaft og salt.

Anret suppen i skåle eller dybetallerkner. Top med grønkålschips og ristede kerner.


SPRØDE GRØNKÅLSCHIPS:
- 2 portioner

2 store håndfulde grønkål - uden stokken
1-2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt

FREMGANGSMÅDE:

Riv grønkålsbladene groft fra hinanden. Kom dem på bagepladen med bagepapir og vend dem med olivenolie og salt.
Sæt bagepladen i den 150 grader varme ovn og bag grønkålschipsene sprøde - det tager ca. 10-15 min.




RISTEDE KERNER:
- 2  dl.

2 dl solsikkekerner
1 tsk. røget paprika
1 tsk. paprika
1 tsk. flagesalt
1 tsk. olivenolie
1 tsk. kokossirup ( kan undelades )

FREMGANGSMÅDE:

På en varm, tør pande ristes solsikkekernerne gyldne, vend rundt i dem undervejs, så de ikke brænder på.
Tilsæt olivenolie, paprika, røget paprika og salt og vend det godt rundt. Skuk for varmen, tilsæt kokossirup og vend det rundt igen.

Hæld de ristede kerner over i en skål og lad dem køle af.
Brug kernerne som drys på suppe, salater eller bare som en lækker og krydret snack.


FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Bamix stavblender Swissline
REGI: Broste / Gense


Etiketter: , , , , , , , , , ,