Varm sellerisalat med grønkål, oliven & ristet boghvede



Salater kan sagtens være varme!
Faktisk kan det være en fordel her i vinterkulden, hvor kold mad kan være lidt at en udfordring at få indenbords - men så se bare denne lækre salat, der har fået et pift middelhavsstemning med de lækre kalamataoliven.



Jeg elsker at lege med teksture i salater, blande varmt med kold, tilberedt med råt. På den måde får du det bedste fra begge sider. Du får altså både det lune og rare og det friske og sprøde.
Og sådan er en god salat for mig.

Udover forskellige teksturer i salaten - blød, sprødt og friskt. Så sørger jeg også altid for at salaten indeholder noget fra hele smagspaletten. Surt, sød, salt og bittert,
På den måde bliver smagsløgene tilfredsstillet og det er jo succesen ved et godt måltid. Vi skal være mætte både i maven, men også i vores mund, hvis man altså kan overføre det til at sige sådan.

I denne salat er det tørrede finger der er det søde, oliven der er salte, sennepsvinaigrette der er surt og det bitre kommer både fra oliven og den ristede boghvede.

Hvis ens køkkenskabe ikke indeholder boghvede, så kan du sagtens erstattede de med nogle ristede kerner eller nødder og er oliven ikke din favorit, så kan kapers, feta eller saltede cashewnødder gøre det samme for salaten.



LUN SELLERI RÅKOST MED GRØNKÅL, OLIVEN & RISTET BOGHVEDE:
- tilbehør til 2-4 personer

500 g grønkål
1 knoldselleri
1 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
1 tsk. tørret timian

2 dl ristet boghvede - tryk på linket og kom til fremgangsmåden

100 g kalamata oliven - stenene fjernet
100 g tørrede figner - skåret i strimler

Dressing:

2-3 spsk. sennepsvinaigrette

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Skær skrællen af sellerien og giv den groft.
Kom det bagepladen og vend det med olivenolie, salt og timian, spred det ud så det ligger i et lag.

Sæt pladen i ovnen og bag det i ca. 30 min. Det skal være gyldent og mørt.

Imens ribbes, skylles, slynges grønkålen og hakkes fint. Her brugte jeg min kære foodprocessor.
Kom grønkålen i en stor skål og masser den mør med sennepsvinaigretten.
Vend grønkålen med den bagte selleri og ristet boghvede.
Anret det i en skål eller på et fad og fordel oliven og figner ovenpå.

Server salaten som tilbehør til fx:

Quinoakødboller i romesco sauce - vegetar
Græsk moussaka - vegansk




FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magi Mix foodprocesor
REGI: Lucie Kaas / Gense

Etiketter: , , , , , , , , , ,