Giv mig varme salat: Karrystegt blomkål med mango og kikærter



Denne salat vil give dig varmen, helt fra inderst til yderst.
Blomkålen bliver nemlig stegt og så indeholder den masser af karry og chili, der vil få kropstemperaturen til at stige. Og er der noget vi har brug for lige nu, så er det noget der kan give os varmen, har jeg ikke ret?

Skal du have endnu mere at varme dig på, så vil jeg anbefale dig at servere denne karry krydrede blomkålssuppe sammen med salaten - suppe og salat er nemlig et glimrende koncept, som burde praktiseres meget mere.



KARRYSTEGT BLOMKÅL MED MANGO OG KIKÆRTER:

- 2 portioner

1 blomkål
240 g kikærter, udblødte og kogte - svarende til 1 dåse, drænet vægt
100 g babyspinat
1 løg
1 rød chili (kan undlades)
1 mango
2 tsk. karry
1 tsk. nigellafrø (kan undlades)
Saften fra 1 lime
kokosolie til stegning
Salt og peber

Til servering:

Frisk koriander, groft hakket
1 håndfuld cashewnødder eller ristede kokosflager

FREMGANGSMÅDE:

Halver løget og skær det i tynde skiver.
Del blomkålen i mindre buketter, skyl dem og lad dem dryppe af.
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
Skær mangoen i tern, kom dem ned i en skål og pres limesaften over. Tilsæt chili og et nip salt og vend det godt rundt.

Varm en pande op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget i ca. 5 min, tilsæt så kikærterne,  1 tsk. karry, salt og lad det stege med i yderliger 3-5 min. Kom det over i en skål og sæt panden tilbage på blusset.

Tilsæt igen kokosolie til panden og steg blomkålen sammen med 1 tsk. karry og 1. tsk nigellafrø i 6-10 min, til de er blevet møre og fået lidt farve.

Kom den stegte blomkål over i skålen sammen med løg og kikærter og vend det godt rundt.
Lad det dampe af i et par minutter og vend så spinat og mango-chili blandingen i.

Anret salaten i en skål eller fad og drys med koriander og cashewnødder.



FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
REGI: Wonki Ware / Gense

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,