Blomkålssuppe med provance topping og tip om lagersalg for foodies


En suppe er lidt ligesom en god skive brød, den bliver meget bedre af det du kommer oven på.

Jeg laver aldrig suppe uden også at lave en topping - det er her hele forskellig ligger....
Den giver suppen bid, farve og masser af smag!

Denne topping med aubergine, peberfrugt og linser er krydret med timian og salvie - inspirert fra provance hvor krydderurter som rosmarin, timian og salvie bliver brugt med rund hånd.
Den er super nem at lave, den skal nemlig bare så og passe sig selv imens suppen koger. Så selvom du har gang i 2 gryder og en pande til denne suppe, så er den hurtig, enkel og lige til.

Og aprospro gryder og pander - så skal jeg altså lige tippe dig om et lagersalg, som jeg er sikker du vil være interesseret i hvis du lige som jeg er en kæmpe foodie.

Zwilling afholder her i weekenden lagersalg, hvor der er masser af penge at spare på både knive, gryder, pander, bestik og meget meget mere.

Jeg har meget køkkengrej fra Zwilling og noget af det jeg især er glad for er mine knive.
De ligger super godt i hånden og så er de så skarpe at den klarer både rodfruger og græskar uden problemer - de knive har virkelig gjort en forskel for min madlavning.

Så står du og mangler en kniv, en pande eller en gryde - så smut forbi Zwilling lagersalg og gør et godt køb til en god pris.

// UDGIVET I SAMARBEJDE MED ZWILLING //


xxx



BLOMKÅLSSUPPE MED PROVANCE TOPPING:
- 2 portioner

1 skalotteløg, fint hakket
1 fed hvidløg, fint revet
1 tsk. frisk fint hakket timian
1 blomkål, groft hakket
8 dl grøntsagsbouillion
Salt og peber
olivenolie til stegning

PROVANCE TOPPING:

1 dl. grønne linser - gerne le puy eller beluga linser

1 aubergine, i tern
1 peberfrugt, i tern
1 tsk. frisk fint hakket timian
1/2 tsk tørret salvie
Olienolie til stegning
Salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Varm en gryde op til medium varme, tilsæt oliveolie og steg løget heri i 3 minutter.
Tilsæt hvidløg og timian og steg det med i yderligere 1 min. under omrøring.

Kom blomkålsbuketterne i gryden og hæld bouillonen ved.
Bring det i kog og lad det små simre i 20-25 min.
Blend suppen helt jævn og cremet med en stavblender og smag suppen til med salt og peber.

Imens suppen koger tilberedes toppingen.

Kog linserne efter anvisningen på posen.

Varm en pande op til medium varme. Tilsæt olivenolie og steg auberginerne i 5 minutter.
Tilsæt peberfrugten og steg den med i 10 minutter.
Tilsæt krydderurterne og linserne og steg i ca. 5 min eller til suppen er færdig.

Anret suppen i 2 skåle og fordel toppingen oven på suppen.



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Zwilling pande, skærebræt, gryde, bestik og knive
REGI: Zwilling

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,