Sour cream & Onion Kale chips


Knasende sprøde grønkålschips med sour cream & onion smag - farligt lækkert bekendtskab kan jeg kun sige....

For et par måneder siden spiste jeg en lækker frokost på Simple Raw på Gråbrødretorv, her fik jeg som en lille snack serveret de lækreste sour cream & onion grønkålschips og det har været i mine tanker lige side og nu var det simpelthen tid til at lave dem selv for at så slukket den trang - det lykkedes desværre ikke! Trangen og lysten er kun blevet endnu større - for hold.nu.op hvor er de gode!

Så mit tip er - lav rigeligt med sour cream, det kan nemlig sagtens holde sig nogle dage i køleskabet og sørg for altid at have grønkål i køleskabet, fordi jeg garantere dig, du vil have lyst til at lave de her chips igen og igen og .....

Den mest optimale måde at lave grønkålschips er i en dehydrator og sådan en er det nok de færreste af os der har stående. Heldigvis kan de også sagtens laves i en almindelig ovn.
Jeg er fået en meget fancy ovn til test fra Bosch - en serie 8 indbygningsovn - jeg har haft den et par uger nu og jeg er allerede vildt forelsket i den - her kan man altså tale om en Rolls Royces inden for køkkenudstyr.
Ovnen har mange funtioner og programmer heribladt et tørringsprogram. Jeg nærmest jublede da jeg opdagede det.

Når man bor i en lille bitte lejlighed er det nærmest forbudt at have ting der kun udgør én funktion, at få en dehydrator ind på matriklen er derfor helt og aldeles udelukket, tørringsprogrammet i ovnen var altså en kærkommen overraskelse og jeg glæder mig til at lave mange flere ting på tørringsprogrammet - bla. Janes lækre løgbrød - uhmmm !!!!

Selvom du hverken har en fancy ovn eller dehydrator så kan du altså sagtens lave her her über lækker chips - faktisk syntes jeg du skal! Men giv ikke mig skylde for din nye afhængighed vel ....

SOUR CREAM - vegan:

1,5 dl cashewnødder - udblødte i min. 3 timer
1 dl frisk vand
1,5 spsk. æblecidereddike
1 spsk. løgpulver - fx. Urtekrams
1 tsk. hvidløgspulver  - fx. Urtekrams
1/2 tsk salt

FREMGANGSMÅDE:

Hæld vandet fra de udblødte cashewnødder og kasser vandet. Kom cashewnødderne i en blender og tilsæt 1 dl frisk vand og alle de øvrige ingredienser.
Blend til konsistensen er helt jævn og cremet - det tager ca. 2-3 minutter hvis du har en kraftig blender, det tager lidt længere tid i en alm. blender.


KALE CHIPS:

4-5 store grønkålsstængler

FREMGANGSMÅDE:

Riv grønkålsbladene af stænglerne og riv dem i små chips lignede størrelser.
Skyl og slynd dem meget grundigt. De skal være så tørre som overhovedet muligt.

Kom grønkålen i en skål, hæld sour creamen over og vend det grundig sammen så sour creamen bliver fordelt på alle sider og revner.

Tænd ovnen på 100 grader og kom bagepapir på 2 bageplader.
Fordel chipsene på bagepladerne, sæt dem i ovne og bag dem helt sprøde i 1 1/2 -2 timer.

Spis chipsene med det samme eller opbevar dem i en helt lufttæt beholder.
Her holder de sig i en uges tid, men spis dem nu bare med det samme ik´ ...



FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Wilfa Raw Fuel Blender / Bosch Series 8 ovn 
REGI: Wonki Ware

Etiketter: , , , , , ,