Søde kartoffelbåde med nødder og quinoa




Søde kartoffelbåde, dobbelt bagte og med lækkert fyld af bla. nødder og quinoa. 

Den perfekte kødfrie erstatning til dig, som ikke spiser and på denne Mortens aften. Men de kan nu altså også sagtens serveres til både kød eller fisk.

Sådan en dobbelt bagt sød kartoffel er altså noget af en lækker haps, og du skal kun se mit fyld, som en inspiration til hvad man kan fylde i. 
Jeg har fx. fyldt mine kartoffelbåde med pecannødder, quinoa, tørrede tranebær, hytteost og rosmarin.
Men de kan virkelig varieres efter hvad lige præcis dit køleskab og dine køkkenskuffer gemmer på.

Quinoaen kan erstattes af ris, bulgur, cous cous, hvede-, spelt- eller rugkerner, pecannødder kan erstattes af fx. valnødder eller pinjekerner, stedet for rosmarin kan du bruge timian eller salvie, en hvilken som helst anden ost istedet for hytteosten og brug rosiner eller dadler i små tern istedet for tranebær - det virkelig bare fantasien eller køkkenskabene der sætter grænserne.


SØDE KARTOFFELBÅDE MED NØDDER & QUINOA
- tilbehør til 2 personer

1 stor sød kartoffel ( dem i løsvægt )
100 g hytteost
1 dl kogt quinoa
3 spsk. hakkede pecannødder
3 spsk. hakkede tørrede tranebær
2 spsk. hakket frisk rosmarin
salt og peber


FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Vask den søde kartoffel grundigt. Del den på midten på langs og skær et diagonalt mønster i, pas på du ikke skærer helt igennem. Det kan sagtes undlades, men det gør det lettere at skrabe kødet ud af skindet når den er bagt.

Sæt pladen i ovnen og bag den i 45-60 min. Kartoflen skal være helt mør, prik evt. et par gange med en tandstik for at tjekke om den er færdig.

Lad kartoflen køle lidt ned, skrab så kødet ud i en skål. Lad ca. 1 cm blive siddende, så kartoflen kan holde faconen.

Bland alle ingredienserne sammen med karfoffelmosen og fordel fyldet i de 2 kartoffelskind.
Sæt dem tilbage i ovnen og bag dem yderliger 20-25 min. 

Server kartoffelbådene som erstatning for kød sammen med en god salat. 
De kan også sagtens serveres til kød, så kan 2 personer dele som en halv.


FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
REGI: Wonki Ware 

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,