November salat med vaniljebagte pastinakker og mangoI denne lune november salat understreges pastinakkens naturlige sødme med vanilje og salaten bliver gjort lettere med masser af spinatblade.

Tænk det allerede er november!
Vi har taget hul på den første vintermåned og lige om lidt er det julemad, julegaver og julekonfekt, der fylder vores tanker.

Lige nu er vintervejret stadig mildt, og for at de skønne rodfrugtretter ikke skal blive alt for vintertunge endnu, har jeg mixet de bagte pastinakker med spinatblade. Sådan kan jeg nemlig rigtig godt lide mine november salater, lune men stadig lette, og vanilje glaceringen gør salaten sød og exotisk.

Itedet for vanilje kunne kardemomme også bruges, det ville også være super lækkert!NOVEMBERSALAT MED VANILJEBAGTE PASTINAKKER & MANGO
- tilbehør til 2 personer

100 g baby spinat
500 g pastinak
1 mango
1 tsk vaniljepulver
1 spsk honning
1 spsk olivenolie
1 håndfuld cashewnødder
Salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Skræl pastinakkerne, skær dem i mundrette bidder, kom dem på bagepladen og vend dem med olivenolie, honning, salt og vaniljepulver.
Sæt pladen i ovenen og bag dem i 20-25 minutter.

Skyl og slyng spinaten og anret dem i en skål.
Skær mangoen i tern og anret de let afkølede bagte pastinakker ovenpå spinaten.

Top salaten med cashewnødder og evt. lidt frisk koriander.

Server salaten som tilbehør til retter med masser krydderi fx. karry retter og du kan gør den mere fyldig ved at tilsætte kogte linser eller quinoa.


FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
REGI: Wonki Ware skåle og bestik fra Gense

Etiketter: , , , , , , , , , ,