150 g
soyabits fra Soy4you
4 dl vand
1 tsk grøntsagsbouillion
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. garam masala
1 spsk. karry
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk gurkemeje
1/4 tsk. kanel
1 dåse kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. kokosolie til stegning
Nigellafrø, chili ohg frisk mynte eller koriander til pynt.
FREMGANGSMÅDE:
I en gryde bringes 4 dl vand tilsat grøntsagsbouillon, i kog. Når vandet koger tages gryden af varmen og der slukkes for blusset. Kom soyabits i gryden i gryden og lad det trække i 5 min.
Hak løget fint og riv hvidløget fint på et rivejern.
Varm en stor gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget mørt her i ca. 5 min.
Tilsæt alle krydderierne, vend det grundigt rundt og lad dem stege med i et par minutter og tilsæt så hvidløget og vend grundigt rundt igen.
Hæld kokosmælken i og lad det koge et par minutter, tilsæt så de udblødte soyabits, rør rundt i gryden og hæld så de hakkede tomater i, rør igen og lad det så stå og små koge i 15 min.
Hak blomkålen fint i en foodprocessor eller riv det groft på et rivejern. Vend blomkåls risene sammen med den kogte quinoa.
Anret quinoa/blomkålsris i dybe skåle og fordel butter chicken´en ved siden af. Drys med nigellafrø, chili og frisk mynte og koriander.
FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
REGI: Wonki Ware / Broste