Lækker og cremet smørbar pålæg lavet af solsikkekerner, bagte peberfrugter og soltørret tomater.
Brug den i dine sandwish, på dine rugbrødsmadder eller som dip til grøntsagsstænger.
I Urtekrams sortimet findes der flere forskellige sandwich spreads. Dem har vi tømt mange glas af - isæt den med tomat og urter. Den er en vinder herhjemme.
Og som altid når jeg finder et færdigprodukt, jeg syntes er lækkert og interessant, så må jeg simpelthen prøve at lave min egen version. Og som regel ender det altid med at smage meget bedre end færdigproduktet, sådan blev det heldigvis denne gang og derfor får du også opskriften.
Vegansk sandwich spread med solsikkekerner og bagte peberfrugter:
- nok til masser af madder, sandwiches og grøntsagsstænger
2 dl solsikkerner
2 røde peberfrugter
5 soltørrede tomater
1 håndfuld frisk basilikum eller 1 tsk. tørret
1 tsk paprika
1 fed hvidløg
saften fra 1 citron
salt og peber
Fremgangsmåde:
Dagen før, eller min. 8 timer før ligges solsikkekernerne i blød i koldt vand og stilles i køleskabet.
Hæld vandet fra og skyl solsikkekernerne.
Bag peberfrugterne i en 225 grader varm ovn til skindet er helt sort. Kom dem i en frysepose og lad dem afkøle der. Hiv skindet af peberfrugterne og fjern stokken og kernehuset.
Kom nu alle ingredienser i en blender eller foodprocessor og blend det til det er helt jævt og cremet.
De tager nogle minutter og det kan være nødvendigt at stoppe et par gange for at skrabe kanterne ned.
Smag din spread til med salt og peber.
Kom spreaden på et rent glas med låg og opbevar det i køleskabet, hvor det kan holde sig i en uges tid.
TIP - se flere opskrifter på smørbart pålag her:
Vegetarisk sandwich spread -af linser og avokado
Hummus - den klassiske
Gulerodshummus
Tomat-artiskok spread
Foto & styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Maria / Vanløse Blues
Etiketter: dip, hvidløg, paprika, peberfrugt, pålæg, sandwich spread, smørbar pålæg, solsikkekerner, soltørrede tomater, Urtekram, øko blogger