TACO TIRSDAG



Tacos med alt hvad det indebærer af smovs og snask, som det sig hører til mexi-mad og tacos.
Disse er bare uden kød og med salatblade, der erstatter tacoskallen - men med lige så stor smag og nydelse. Velkommen til taco tirsdag!



Jeg syntes det er super sjovt at udfordre de traditonelle madkoncepter.
Selvom man både fjerner kødet og den traditionelle tacoskal, så er det faktisk stadig muligt at opnå den dejlige smovsede comfort food følelse - helt uden afsavn til hurtige kulhydrater og smagen af kød.

Fordi konceptet er fuldstændig det samme, du fylder en skal, her er den bare af salat, med en smagfuld chili og topper den med masser af guacamole og tomatsalsa. Fordi snask og smag går vi ikke ned på her. Og når man nu sparer på kulhydraterne i tacos´ene så kan der jo passende være plads til nachos til at tømme skålene med guacamole og tomat salsa.



VEGETAR TACOS I HJERTESALAT:
- til 4 personer 

1 portion chili sin carne (bønner erstattet med grønne linser)
4 hjertesalat
1 portion guacamole
1 portion tomat salsa - se opskriften nedenfor

Koriander - groft hakket
Chili - fint hakket

Kom et par spsk. chili sin carne i et salat blad, top med guacamole, tomatsalsa og drys med koriander og chili.


Tomatsalsa:

4 store tomater
1 rød peberfrugt
1 rødløg
1-2 fed hvidløg
1 rød eller grøn chili
1 stor håndfuld koriander
saften fra 1 lime
1 tsk spidskommen
salt og peber

Fremgangsmåde:

Hak tomaterne meget fint og kom dem i si og drys dem med 2 tsk salt.
Lad tomaterne stå og dryppe af i køkkenvasken imens de øvrige ingredienser gøres klar.

Hak rødløg, hvidløg, peberfrugt, chili og koriander fint, kom dem i en skål og bland det med limesaft og spidskommen. Vend til sidst de afdryppede tomater i og smag salsaen til med salt og peber.



Foto & styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Maria / Vanløse Blues
Regi: Casalinga / Esther Elisabeth Keramik

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,