Indiske pakoras - indbagte grøntsager med mango dip



Små krydrede grøntsagsfritter indbagt i kikærtemel og dyppet i spicy mangodip.
En fantaskisk snack eller vegetarbøf når menuen skal være indisk!



Pakoras er en indisk snack eller forret, som helt enkel består af grøntsager, vendt i en dej af kikærtemel og krydderier og som dybsteges i olie.

Det med olien er jeg sprunget over i denne omgang - de bliver nemlig også super gode når de bliver bagt i ovnen.
De bliver naturligvis ikke sprøde på helt samme måde, men stadig faste nok til at kunne skrabe en masse dejlig mango dip op med - og det er næsten det vigtigste ikke?

Skulle du have pakoras i overskud, så er de super skønne kolde i madpakken dagen efter, husk at komme en lille bøtte mango dip med også - så er der madpakke glæde for alle pengene.


INDISKE PAKORAS - INDBAGTE GRØNTSAGER
12 stk

1/2 blomkål i små buketter
1 rød peberfrugt, i tynde strimler
1 løg, fint hakket
2 gulerødder, groft revet
2 dl frose ærter
1 håndfuld koriander, fint hakket

4 dl kikærtemel
2 dl vand
1 tsk karry
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1/2 tsk stødt ingefær
1-2 tsk salt

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Mix alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål og pisk så vandet i.
Dejen skal være tyk, men ikke fast.

Kom grøntsagerne ned i dejen og vend det grundigt rundt for at fordele dejen rundt på alle grøntsagerne.

Form 12 store pakoras med hænderne og placer dem på bagepladen med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen og bag de indiske pakoras i 20-25 min.




MANGODIP:
Nok til 12 pakoras

4 spsk. mango chutney
4 spsk soyayoghurt ( eller dit foretrukne surmælksprodukt)
Salt

FREMGANGSMÅDE:


Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt.

Sever de indiske pakoras til mangodippen som forret eller som en del at en indisk menu.




FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT:  Inspireret af Klidmoster
REGI: Kähler

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,