VEGANSK OMELET - kikærtepandekage med broccili, tomat og avokado


Morgenmad, frokost eller aftensmad - en omelet er altid sagen.
Fyldt den med grøntsager og du har et lækkert og mættende måltid på under 15 min.

Denne omelet adskiller sig fra den almindelige omelet, den er vegansk og indeholder derfor ikke æg men istedet kikærtemel, som er min nye helt i køkkenet.


Hvis ikke du allerede har anskafet dig en pose kikærtemel, så er det på tide at gøre det nu.

Du skal enten en tur i helsekosten, hvis den skal være økologisk eller forbi din etninske købmand, for at købe en pose, den fåes typisk i en 1 kg pose og koster en brøkdel af hvad ordenligt kød gør og der er til virkelig mange måltider i sådan en pose kikærtemel.

Med et protein indhold på 21,8 g pr. 100 g matcher kikærtemel næsten hvad kylling og oksekød indeholder og derudover er kikærtemel også rig på fibre, hele 13,4 g pr. 100 g.
Så kikærtemel er en fantasisk, billig kilde til både fibre og protein. Og anvendelses mulighederne er uendelige.

Hvis ikke jeg med opskriften på Socca Pizzaen overbeviste dig om kikærtemelets fantastiske evner, så gør jeg det måske nu med denne lækre omelet. Som jo altså ikke indeholder æg.

Konsistensen er lidt mere fast end den almindelige omelet, smagen er selvfølgelig lidt anderledes men oplevelsen er 100 % den sammen, ikke nogen kedelig "nøjes med" løsning her.
Kikærteomeletten er helt igennem fantastisk!

Jeg har tilsat gurkemeje for at få den æggede farve og purløg, som jeg syntes hører sig til i en omelet.
Grøntsagsfyldet kan være lige præcis det du har i grøntsagskuffen eller det du har lyst til.

En ting er sikkert!
Kikærteomeletten vil blive et lækker hurtigt, velsmagende, mættende og billigt måltid.





VEGANSK OMELET - kikærtepandekage med broccoli, tomater & avokado
- 1 portion

1 1/2 dl kikærtemel
1 1/2 dl vand
1 tsk. æblecidereddike
1/2 tsk. gurkemeje
1 spsk gærflager*
1 spsk fint hakket purløg
Salt og peber
Kokosolie til stegning

Fyld:

2 dl broccoli buketter
Saften fra 1/2 lime
1 fed hvidløg, fint revet
1 lille moden avokado, i skiver
1/4 lille rødløg, i tynde ringe
6 san marzano tomater, i tern
Salt og peber

evt. lidt soya yoghurt

Fremgangsmåde:

Pisk alle ingredienserne til omeletten sammen.
Steg den i kokosolie på en medium varm pande. Når oversiden ikke længere er flydende, vendes dem og steges 1 min på den anden side.

På en anden pande steges broccoli og hvidløg i limesaft til broccolien er mør med stadig har bid.

Kom fyldet i omeletten, drys med lidt purløg og evt. lidt soya yoghurt.



TIP - se flere opskrifter med kikærtemel her:

Indiske kikærtepandekager med raita
Falaffelvaffel
Socca - pizza på kikærtebund
Kikærtevaffel med rødbedehumus



Foto & styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Maria / Vanløse Blues

*Gærflager - også kaldet nærringsgær eller B vitamin gærflager. 
Gærflager er et inaktivt gær, det får altså ikke ting til at hæve når du tilsætter det. 
Det indeholder med en masse gode nærringværdier fx. komplet protein, zink, selen, kalcium, jern og B-vitamin og så har gærflager en ostelignende smag, hvilket især er det, der gør det meget populært blandt veganere. 
Gærflager er ikke dyrt, ca. 60 kr for en stor bøtte og kan købes i Matas og i helsekost butikker.



Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,