Bagte rødbeder med ananas og mynte & karrybøffer


Sæt kulør på tallerknen med denne exotiske, friske og sommerlige ret med bagte rødbeder, ananas og mynte og nogle helt igennem fantastiske vegetar karrybøffer.


Det er ikke kun i juicen at rødbeder og ananas er det perfekte match - det skal jeg love for de også er i salat skålen. Ananas og karry er jo også en velkendt, klassisk og vidunderlig smagssammensætning - derfor er bliver rødbedesalaten med ananas og mynte serveret med skønne vegetariske karrybøffer.

Salaten lavede jeg på en af de mange kolde og regnfulde dag denne sommer har budt på, jeg trængte derfor til noget lunt og valgte altså at bage rødbederne. Det er faktisk lidt en skam, fordi rødbederne er helt nye lige nu og er meget milde og delikate i smagen, så salaten burde have været rå. Enten groft revet eller skåret i tynde skiver og evt. vendt med lidt limesaft. Det ville have været helt fantastisk.

Så er vejet gråt, bag rødbederne, men skulle solen skinne så brug dem rå, uanset hvad, så vil det smage helt fantastisk.


Bagte rødbeder med ananas & mynte:
- tilbehør til 2 personer

500 g rødbeder
1/2 ananas
2 spsk fint hakket mynte
Olivenolie
1 tsk stødt ingefær
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask eller skræl rødbederne.
Lige nu er skrællen så tynd og fin på rødbederne at du kan nøjes med at vaske dem.
Skær rødbederne i mundrette bidder, kom dem i et ovnfast fad og vend med olivenolie, ingefær, salt og peber. Bag rødbederne i 30-40 min. De skal være møre, men stadig have bid.

Skær skrællen og den trævlede midterstok fra ananasen og skær den i mundrette bidder.

Anret bagte rødbeder og ananas i en skål og drys med fint hakket mynte.



Blomkålsbøffer med karry & koriader:
- 7 bøffer

1 blomkål
2 æg
1 dl kikærtemel
2-3 spsk. loppefrøskaller
2 fed hvidløg, fint revt
2 tsk. karry
1 tsk. urtesalt
2 spsk. fint hakket koriander

Fremgangsmåde:

Hak eller riv blomkålen fint og rør det sammen med alle de øvrige ingredienser.
Lad farsen stå og smale sig i 10 min. Er farsen stadig meget våd tilsættes der lidt flere loppefrøskaller.

Form farsen til bøffer på størrelse med en håndflade og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag bøfferne i ovnen ved 200 grader i 20-25 min, til bøfferne er faste og gennembagte.

Server karrybøfferne til rødebedesalaten og evt. en dressing med mango chutney til.



TIP - se flere opskrifter med rødbeder her:

Rødbedesmoothie med hindbær og lakrids
Rødbedesalat med linser og krydderurter
Portobelloburger med mangochutney og rødbedeslaw
Blomkålscouscous med bagte rødbeder og feta
Rødbedechips

Foto & styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Maria / Vanløse Blues
Regi: Royal Copenhagen / Broste

Etiketter: , , , , , , , , , , ,