Verandah - Indisk mad i særklasse

Chicken Tikka i Tandoor ovnen
Når jeg siger indisk mad, tænker du så snusket take away curry?
Sådan behøver og bør det slet ikke være....
Og sådan er det slet ikke hos Verandah, som ligger så smukt placeret i The Standardpå Havnegade i København.Hos Verandah får man serveret ægte og autentisk indisk streetfood i særklasse.

Igennem en tasting menu kommer man igennem en yderst smagfuld og delikat rejse igennem Indiens regioner og gadekøkkener.
Testing menuen kan bestilles både vegetarisk og ikke vegetarisk.
Det indiske køkken byder på så meget lækker vegetar mad. Store dele af den Indiske befolkning er vegetarer, så deres køkken har virklig meget lækkert at byde på hvis man er vegtar.
Vælger man den vegetariske menu, får man bla serveret Aloo Chat, en virklig lækker lille ret med kartofler og kikærter i en lækker krydret sauce og serveret med yoghurt og granatæble.

Fra imorgen, tirsdag d. 5. Maj åbner Verandah op for deres udendørs frokost køkken. Her står
Tandoor ovnen klar til at lave den lækreste Chicken Tikka, tilberedningen i Tandoor ovnen giver kyllingen en helt fantastisk røget smag og en sprød og karameliseret skorpe og kødet er så mørt og saftigt.
For et par uger siden var jeg sammen med Camilla fra Copenhagen By Me og Nadia fra Foodfanatic inviteret til en lille og eksklusiv oplevelse hos Verandah.
Her blev vi budt velkommen af Keran Gokandi, ejer og bestyrer af Verandah.
Keran fortalte os meget passioneret om den indiske madkultur, krydderier og ideen omkring restauranten. Han vil gerne lære og vise sine spisende gæster at indisk mad er så meget mere en den snuskede take away curry, som vi indtilvidere kun har været bekendt med.

Vi kom også en tur med ud i køkkenet hvor vi bla fik vist hvordan Chicken Tikkaen blev marineret og tilberedt i Tandoor ovnen.Efter rundturen i køkkenet fik vi plads i baren hvor vi fik serveret snacks, 3 forskellige chutneys med papadums til. I mangochutneyen var der tilsat nigellafrø, et uroligt lækkert twist og som jeg er nødt til at afprøve selv. Til de lækre chutneys fik vi serveret Verandahs signatur Cocktail, en Quinine Sour. En slags gin og tonic som simpelthen var så lækker!

Herefter fik vi bord i den smukt indrettede restaurant.
Nordisk tone i tone med autentiske indiske elementer, fx. spejl væggen og rullebordet med vinglas, er importeret fra Indien og giver en fantastisk stemning.
Her fik vi fik serveret den ene lækre ret efter den anden, deriblandt var mine favotitter Aloo Chat, Hariyali Sea Bass og Chicken Tikkaen.

En helt fantastisk aften med den lækreste mad, vin, cocktails og hyggelige selskab, en af den slags aftener, hvor man går hjem helt høj af både vinenes virkning og den fantastiske oplevelse set var.
Jeg kan kun give Verandah min varmeste anbefaling og jeg kan sige så meget at jeg kommer til se sidde på Verandahs veranda mange gange henover sommeren hvor jeg skal nyde Aloo Chat, Chicken Tikka og drikke masser af Quinine Sour til.


Etiketter: , , , , , , , , , ,