Kødfri mandag: Kikærtevafler med rødbedehummus og grillost


Man kan naturligvis være tilbøjelig til at tro, at grillost kun kan tilberedes på grillen. Men den kan snildt steges indenfor på en ganske almindelig pande på et ganske almindeligt komfur.
Og heldigvis for det, fordi så ville jeg ikke have mulighed for indtage den i de mængder som mine smagsløg kræver. Jeg er nemlig vild med grillosten!

Grillosten er let saltet og har en mild syrlighed, den får en sprød skorpe og en blød og cremet midte når den steges. Derudover har grillosten også et højt proteinindhold og giver dermed en masse fylde og mæthed på de kødfrie dage.

Mange forbinder kødfrie dage med tamt og smagsløse måltider. Men sådan behøver det bare slet ikke at være. Man skal bare arbejde lidt mere med smagene når man laver mad uden kød.

Og smag, det er der masser af i denne kødfrie ret. Den er også fyldt med protein. Faktisk ligeså meget protein, som hvis du spiste et stykke kød. Kikærtemelet som vaflerne er lavet af, hummusen og grillosten indeholder nemlig alle masser af protein. Og med smagstilsætning af spidskommen, koriander, hvidløg, citron, tahin og granatæble er det virkelig smæk på smagen her.
Så mad uden kød kan sagtens være lige så protienrigt og have masser af smag.

Vaffeljernet jeg bruger hedder Tefal snack collection og kan købes lige  H E R  affiliate )
Kikærtevaffel med rødbedehummus og grillost:
- 1 stk

1 kikærtevaffel - klik på linket, så kommer du til opskriften
2 spsk rødbedehummus - se opskriften længere nede
2 skiver stegt grillost
2 spsk granatæblekerner
1 spsk fint hakket persille eller mynteSkær grillosten i 1 cm tykke skiver, varm en pande op til medium varme, tilsæt lidt olivenolie eller smagsneutral kokosolie og steg grillosten 2 min. på hver side.

Smør vaflen med rødbedehummus, læg skiver af stegt grillost oven på og drys med granatæblekerner og fint hakket persille.

// Grillosten er modtaget i gave fra Taverna, holdningen til smagen og produktet et helt min egen //Rødbedehummus:

1 dåse kikærter
4 små kogte rødbeder
Saften fra 1 citron
2 spsk tahin
2 fed fint revet hvidløg
2 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
Salt og peber

Blend alle ingredienserne sammen, enten i en foodprocessor, mini hakker eller med med stavblender.
Smag hummusen til med salt og evt mere krydderi.

Opbevar hummusen i en lukket beholder i køleskabet, hvor den kan holde sig i 1 uges tid.Foto & styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: inspireret af Mahalle og Camilla - Copenhagen by Me Halloumi vaffel
Regi: Broste

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,