Dansk forår: Bagte asparges & radiser med feta & dild



Det er en fornøjelse at handle ind i disse dage. Foråret har nu fået så godt fat at de danske råvarer bugner i grøntafdelingen. Danske agurker, danske asparges, danske radiser. Og netop radiserne er jo så smukke at det er helt umulig ikke ar tage et par bundter med hjem. Men hvad skal de bruges til? 
Altså udover i sommersalaten med rygeost eller som mindre birolleindehaver i en blandet salat?




Jo de skal bages skal de og de skal spille hovedrollen! - Det mindede Louise fra Loui&Bearnaisen mig om i sidste uge.
En rå radise er meget stærk og skarp i smagen, men når den bliver bagt bliver den mild og rund i smagen, men erstadig sprød og saftig - prøv selv og bliv overrasket over hvor lækker en bagt radise er!



Bagte asparges & radiser med feta & dild:
- tilbehør til 4

2 bundt radiser
2 bundt asparges
1 potte dild
4-6 spsk sennepsvinaigrette 
100 g feta 
Olivenolie 
Salt

Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Skær toppen af radiserne, vask dem grundigt og skær dem i halve eller kvarte alt efter hvor store radiserne er. Kom dem på bageplanden og vend dem med olivenolie og salt.
Sæt pladen i oven og bag radiserne i 10 min. 
Knæk imens den trævlede ende af aspargesene. Skyl dem og skær dem i mundrette bidder.
Tag bagepladen med radiser ud af ovnen og kom aspargesene ved og bag yderligere 5-7 min.

Vend de lune grøntsager med sennepsvinaigrette og fint hakket dild.
Anret grøntsagerne på et fad og smuldr fetaen henover.

Serveres til:

Fisk, kylling og gris eller som fyld i en omelet.




Foto & Styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Maria / Vanløse Blues efter inspiration fra Loui&Bearnaisen
Regi: Casalinga

Etiketter: , , , , , , , , ,