Køkken basics: Æggewrap


Æggewrap, en Low Carb version af den traditionelle hvedemels tortilla pandekage. Og som kan bruges på nøjagtig samme måde.

Fyld dem med kødsauce, gratiner med ost og server med guacamole og salsa for den ultimative mexicanske menu eller fyld dem med salat og kød/fisk for en lækker to go frokost.

Brug en god pande med slip let, for det bedste resultat, jeg har en pandekagepande fra Tefal. Den har en lav kant, som gør det super nemt at vende wrappen og med en lille smule smør eller kokosolie på slipper wrappen så let som ingenting. Jeg forsøgte i første omgang uden fedtstof på, bare for at se om det kunne lade sig gøre - det kunne det ikke, der skal en lille smule fedtstof på panden.

Æggewrap:
3-4 stk

2 æg
2 æggehvider
3 spsk skyr
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk salt
Kokosolie eller smør til stegning

Sådan gør du:

Pisk alle ingresienserne sammen. Hæld dejen på en kande, så det er nemt at fordele dejen på panden. Lad dejen hvile i 10 min.

Varm pandekagepanden op til medium varme. Smelt lidt kokosolie på panden. Hæld dej på panden og fordel dejen helt ud til kanterne ved at løfte panden op og vippe den fra side til side.
Steg wrappen til dejen er helt fast, den den med en palet og steg den 1/2 - 1 min på den anden side.

Læg wrappen over på en tallerken og forset med samme metode til der ikke er mere dej tilbage.

Opbevar wraps'ene i køleskabet, hvor de kan holde sig en lille uges tid. De kan også sagtens fryses ned. Læg da bagepapir imellem for bedre at kunne adskille dem.

Styling & foto: Maria Engbjerg / Vanløse Blues
Regi: Tefal / Broste / HamonoyaEtiketter: , , , , , , , ,