Kød fri mandag: Squashetti med harissa creme & chili grillost



Vi skal have gang i de gode vegetar retter igen, syntes i ikke?

Det syntes jeg ihverfald...

Jeg holder meget af at tage et par kødfrie dage om ugen.
Det er nemlig godt for både miljø, og pengepung, men især også for kreativiteten.

Fordi en vegetarret er jo ikke bare at fjerne kødet fra en tilfældig ret og så kalde det en vegetarer.
Vi skal stadig have proteiner på tallerken på sådan en kødfri dag.
De proteiner kan fx. komme fra linser, bønner og andre bælgfrugter, og så kan de komme fra mælkeprodukter med højt protein indhold. Og med sine 17 g protein pr. 100 g er grillosten en genial erstatning for kød, og så smager den også bare noget så skønt.
Men spring endelig ikke grilningen over.... Sådan en utilberedt grillost en noget tør og knirkende affære...

Idag skal vi have de dejlige squashetti i en lækker harissa, som jeg forelskede mig i, mens Jane og jeg gik og lave mad til LCHF året rundt.

Harissa en en marokkans chili creme, som betår af bl.a grillede peberfrugter.
Det lyder måske, som en besværlig opgave, at skulle til at grille peberfrugterne først, men tro mig, det er umagen værd. Og når først du har lavet harissaen, så kan du hurtigt lave denne squashetti ret, du kan marinerer kød heri, røre en cremet dressing eller simpelthen bare bruge den som den er , som dip til grøntsager og  til kødet eller som sprede i en sandwich eller æggewrap.


Squashetti med harissa & chili grillost
- 2 personer

2-3 store flotte squash
3-4 spsk harissa ( find opskriften nedenfor)
1 pakke chili grillost fra Taverna
1 spsk frisk hakket bredbladet persille
1 spsk frisk hakket koriander

Vend squashettien sammen med harissa og fordel det i 2 skåle.

Anret den grillede chili grillost oven på og drys med frisk krydderurter.

Spis retten som en selvstændig let frokost eller som hovedret med et stykke grillet kylling til.
Evt. marineret i den lækre harissa.

Squashetti:

Find fremgangsmåden her: Squashetti

Harissa:
- 1 glas { opskriften stammer fra Jane Faerbers "LCHF året rundt" }

2 røde peberfrugter
3-4 røde chilier
1/2 dl olivenolie
1 rødløg
5 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 spsk tomatpure
2 spsk citronsaft
2 tsk salt

Sådan gør du:

Varm ovnen op til max temperatur og brug ovnens grillfunktion.
Læg de hele peberfrugter i et fad og bag dem til de er sorte. Det tager ca. 10-15 min. Men hold øje med dem.

Pak de grillede peberfrugter ind i et stykke bagepapir og visestykke og lad peberfrugterne køle af heri.

Fjern den sorte skind, skrab kernerne ud og kom peberfrugterne i en mini hakker.

Hak løg, hvidløg og chili uden kerner, fint og steg det i lidt olivenolie til løgene er klare.
Tilsæt krydderier, rør det godt rundt og lad det stege et minuts tid.
Tilsæt så tomatpure, rør godt rundt og lad det stege yderligere et min minut.

Kom den stegte blanding i mini hakkeren sammen med de grillede peberfrugter, til sæt salt og citronsaft og blend til en cremet konsistens.
Smag harissaen til med salt.

Kom harissaen på en rent glas og opbevar det i køleskabet hvor det holder sig 1 uges tid


Grillet chili grillost:

Varm en grillpande op til den er rygende varm.
Skær grillosten i 1 cm tykke skiver og pensel skiverne med olivenolie.
Steg grillosten ca. 2 min på hver side.



Etiketter: , , , , , , , , , , ,