Kød fri mandag: Karameliseret rødløgstærte på quinoa bund


En god klassisk løgtærte, med et moderne twist!
Den klassiske tærtebund er nemlig skiftet ud med en bund lavet af quinoa.
Det giver en dejlig smag og så er den fyldt med proteiner og er helt uden gluten.

En tærte kan virke som en uoverskuelig affære. En bund der skal forbages, fyld der skal steges og en æggemasse, der skal piskes. Men det er så meget lettere end det lyder. Fordi mens bunden forbages, laves fyldet og imens fyldet steger på panden, pisker du æggemassen sammen, så du skal ikke have alle tingene færdig på samme tid.

En tærte kan også med fordel laves i forvejen og så lunes igen lige inden servering.
Så en tærte er et rigtig godt bidrag til den fælles julebuffet eller den kan være den nemme løsning på aftensmaden hvis man kommer sent hjem fra et julearregement.


Karameliseret rødløgstærte med gedeost på quinoabund:v 
Lavet med inspiration fra Kødfri Fredag og Anne-Sofie Lahme
- 4-6 portioner

Quinoabund:

150 g quinoa
3 spsk kikærtemel ( kan erstattes af andet mel )
3 spsk skyr
1 tsk timian

Skyl qoinoaen grundigt og kog den i dobbelt mænge let saltet vand i 15 min.
Lad quinoaen køle af og bland derefter alle til bunden sammen. Lad den trække i 30 min.
Fordel dejen i en smurt tærteform.
Forbag bunden i 20 min ved 200 grader.

Lav imens de karameliserede rødløg.

Karameliserede rødløg:

5 rødløg
1 spsk kokossukker
1 spsk æblecidereddike
1/2 tsk timian
1/2 tsk oregano
1/2 tsk rosmarin
Smør eller olivenolie til stegning.

Pil løgene og skær dem i både.
Varm en pande med smør Elle olivenole op til medium varme.
Steg løgene i 5 min, tilsæt krydderurter og æblecidereddike og steg yderligere 5 min.
Tilsæt så kokossukker og lad løgene mørne og karmelisere i 10 min.

Lav imens æggefyldet.

Æggefyldet:

5 æg
2 spsk skyr
Salt og peber

Derudover:

1/2 rulle chevre gedeost skåret i skiver ( kan erstattes af feta )

Pis æggene sammen med skyr og tilsæt salt og peber.

Samlig af tærten:

Fordel de karameliserede rødløg på den forbagte quinoabund.
Hæld æggefyldet over og fordel gedeosten henover løgene.

Sæt tærten i en 200 grader varm ovn og bag tærten i 30-40 min. Til æggemassen er blevet fast og gedeosten er gratineret.

Server en frisk grøn salat til tærten. Fx. en spinatsalat med pære og en god sennespvinagrette.



Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,