Køkken basics: Ristede hasselnødder


Et lille nyt tiltag her på bloggen: køkken basics!
Fordi der er opskrifter eller fremgangsmåder, vi bare bruger igen og igen.
Og vi starter ud med ristede hasselnødder.

Bare duften, der breder sig når nødderne ristes får mundvandet til at løbe.

Jeg bruger ristede hasselnødder i salater, som topping på skyr, grød og suppe, i desserter og lækkerier. Alma er vild med at få en pose ristede hasselnødder og rosiner med som den sunde snack i hendes madpakke.

Ristede hasselnødder:

Hasselnødder - så mange du ønsker, jeg laver gerne en stor pose af gangen.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Kom hasselnødderne på bagepladen og rist rødderne i 20-25 min.
De skal dufte dejligt af nougat og den brune hinde skal være revnet.

Lad nødderne køle af.

Kom de ristede hasselnødder i et rent viskestykke, fold det godt omkring og rul nu skallen af nødderne.

Hæld nødderne igennem et dørslag med store huller for at fjerne skallene.

Kom de ristede nødder på et glas hvor de kan holde sig nærmest uendeligt
- men bare rolig, du har spist dem ind da.


Etiketter: , ,