Rodfrugter er fantastiske!
De er billige, flotte, sunde, de smager fantastisk, mætter dejligt, og jeg kunne blive ved.
Og variationen af anvendelses muligheder er næsten uendelig.
Rodfrugter kan bruges rå i salater og råkost, de kan koges til suppe og så kan de bages i ovnen og tilsættes alverdens krydderurter og krydderier.
I dag kommer vores nordiske rodfrugter ud på en lille rejse til Indien og får tilsat karry og nigellafrø og bliver serveret med sprøde kikærter og smukke granatæblekerner.
Indiske rodfrugter:
- hovedret til 2
4 gulerødder
4 persillerødder
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 tsk karry
Olivenolie
Salt og peber
Sprøde karry kikærter:
240 g udblødte og kogte kikærter el. 1 dåse af god kvalitet
1 tsk karry
Olivenolie
Salt
Til servering:
Kernerne fra 1 granatæble
1 tsk nigellafrø
Frisk koriander
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom kikærterne i en ovnfast fad og vend dem med olivenolie, karry og salt.
Bag dem sprøde i ovnen i 30 min.
Skræl rodfrugterne og skær dem i 2 cm tykke skiver. Pil løget og skær det i skiver.
Kom løg og rodfrugter på en bageplade med bagepapir og vend det med olivenolie, karry og salt.
Bag grøntsagerne i ovnen til de er møre, men ikke bløde. Ca. 20-25 min.
Anret de bagte rodfrugter i en skål eller fad. Top med sprøde kikærter, granatæble, koriander og nigellafrø.
Rør evt en dressing af skyr med limesaft og server den til.Etiketter: granatæble, gulerødder, karry, kikærter, koriander, kød fri mandag, lune salater, nigellafrø, persillerødder, vegetar