Blomkålscouscous med bagte rødbeder & feta


Pink, smuk, lun og lækker - det er lige hvad denne salat er.
Hver lille mundfuld er en lille eksplosion af smagsindtryk og lykken er hvis man får en mundfuld med både ristede hasselnødder, feta, granatæble og rødbede på en gang. Uhm!
Salaten er det perfekte tilbehør til alle efterårets og vinterens retter. Alt lige fra andesteg, fisk, frikadeller og kylling til mormorretter som grydesteg og ikke mindst forloren hare.

Når jeg nu nævner forloren hare, så er det fordi jeg den anden dag, efter stort ønske fra min kæreste, lavede denne skønne mormor ret. Det klassiske tilbehør til sådan et farsbrød er kartofler, flødesauce og ribsgelé. Lidt for grøntsagsfattigt, hvis du spørger mig, men med denne lækre lyserøde salat blev der hurtigt lavet om på det.


Blomkålscouscous med bagte rødbeder & feta:
- tilbehør til 4 personer

1 blomkål
3 store eller 6 små rødbeder
Kernerne fra 1 granatæble
1 håndfuld ristede hasselnødder
1 håndfuld soltørrede abrikoser, i tern
50 g feta
1 tsk Timian
2 spsk olivenolie
Saften fra 1 citron
Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker.
Kom rødbedeternenen i en ovenfast fad og vend den med 1 spsk olivenolie, 1/2 tsk timian og salt.
Bag rødbederne i 25-30 min. De skal være bløde, men stadig have bid.

Del blomkålen i midre buketter og hak dem fint i en foodprocessor. Tilsæt citronsaft, ollivenolie, timian og salt og kør det lidt rundt i foodprocessoren med puls knappen.

Bland de bagte rødbedetern sammen med blomkålscouscousen.
Anret det i en skål og top med granatæblekerner, smuldret feta og ristede hakkede hasselnødder.


Etiketter: , , , , , , ,