Lørdags Luxus: Æblesøde efterårsmuffins


Til den søde tand, til madpakken, til eftermiddagskaffen, til ost, til smør, til piger og drenge og lige til at spise! Og så er de glutenfrie og helt uden sukker!

Mor, kan du ikke bage nogle sunde muffins jeg kan få med i min madpakke?
Sådan lød det fra Alma for et par dage siden, og når hun ligefrem efterspørger det sunde alternativ, ja så er jeg ikke langt fra idé til handling. Hun er nemlig som børn er flest, rigtig glad for søde sager og vil gerne have noget sødt og lækkert med i sin madpakke.
Med et glas af den gode krydrede æblemos i køleskabet og masser af danske æbler i frugtskålen, blev det til disse æblesøde efterårsmuffins. De kan både spises som muffins med en vanilecreme til eller som en bolle med smør på - begge dele er nydt og godkendt af Alma.

Æblesøde efterårsmuffins:
- 9 stk

50 g boghvedemel
25 g pofiber ( kan erstattes af mere boghvedemel )
1 håndfuld valnødder, groft hakket
1 tsk kanel
1 tsk vanilie
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 groft revet æble
80 g skyr
80 g krydret æblemos
2 æg

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160 grader.
Smør en silicone muffinform med smør eller kokosolie.

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Pisk æg, skyr og æblemos sammen og rør det groft revet æble i.
Rør nu de våde og tørre ingredienser sammen. Fordel dejen i 9 forme.

Muffinsene bages ved 160 grader i 20 min.
Tag muffinsene ud af formen med det sammen og lad dem køle en smule.

Nyd dem mens de er lune serveret med fx. creme fraiche rørt med vanile og æblemos til.
De kan også flækkes og nydes med koldt smør og ost eller med nøddesmør på.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,