Thailandsk grønkålssalat


Jeg kan blive ved med at finde gode ting ved efteråret, grønkålsæson fx. er en helt fantastisk ting ved efteråret! - jeg elsker virkelig grønkål, og den skal være rå! Men masseret! Masseret grønkål bliver mør og lækker og ikke tør og kras, som den ellers godt kan være, hvis man altså ikke lige giver den en omgang massage. Så husk at massere din grønkål inden ud spiser den!

Idag har grønkålen fået et thailandsk twist - edamammebønner, peberfrugter, lime og en tahindressing med et twist af citrongræs, en lækker salat, der passer fortræffeligt til kylling og fisk.

Thailandsk grønkålssalat:
- 2 personer

2 store håndfulde grønkål
2 gulerødder
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
100 g edamammebønner
3 forårsløg - kun den grønne del
1 lille håndfuld cashewnødder
2 spsk sesamfrø
Evt. lidt koriander

Tahindressing med citrongræs:

Saften fra 1 lime
1 stor spsk tahin
2 tsk tamari (glutenfri soya)
1/2 tsk kokossukker
1 tsk tørret tahin
2-4 spsk vand

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Juster tykkelsen med lidt vand ad gangen. Dressingen skal være forholdsvis tynd, men stadig cremet.

Hak grønkålen groft, kom den i en stor skål, hæld lidt olivenolie og æblecidereddike på og masser grønkålen med hænderne i et par minutter. Grønkålen skifter farve til mørkegrøn og bliver mør og lækker.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler, enten med en tyndskræller eller en julienneskærer.
Optø endamammebønnerne, skær forårsløgene i tynde skiver og peberfrugterne i tynde stimler.
Vend det hele godt sammen med dressingen, drys med sesamfrø og top med cashewnødder og evt.  lidt koriander.

Server salaten sammen med funky frikadeller sat på spyd, fordi mad på spyd bare er sjovere!
- opskriften på de funky frikadeller finder du lige her: Funky frikadeller

Etiketter: , , , , , , , , , ,