Aubergine med Garam Marsala & tahincreme


Ovnbagte auberginer er et skønt tilbehør som en del af en søndags "feel good comfort food" måltid.
Den milde krydring fra Garam marsalaen gør dem til et tilbehør, som passer til at lige fra fisk, kylling eller oksekød.
Og har du rester tilbage så er de gode som topping på en suppe eller som fyld i en æggewrap eller kikærtepandekage.

Hvis du vil servere fisk til, så prøv den Marokkanske Laks.
Hvis du har mere lyst til kylling, så prøv de spicy spyd, uhm de er fænomenalt gode!
Og er du ude i noget oksekød, fordi hakket oksekød i god kvalitet er til at finde alle steder efterhånden, selv i døgn netto, så prøv de krydrede oksedeller.

Server en sprød og simpel blomkålssalat til og du har et skønt måltid med noget blødt og lunt og friskt og sprødt!

Aubergine med Garam marsala:
{ opskriften er inspireret af Christel Irmov
- tilbehør til 4

3 store auberginer
1 spsk Garam marsala
Olivenolie
Salt

Topping:

1 håndfuld ristede og hakkede mandler
1 håndfuld groft hakket bredbladet persille

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.
Skyld auberginerne og skær dem i 2x2 cm store tern.
Kom aubergineternene på en bageplade med bagepapir og vend dem med Garam marsala, olivenolie
og salt.
Sæt pladen i ovnen og bag dem i 25-30 min.

Rist i mens mandlerne på en tør varm pande, til de er gyldne og begrundet at dufte.
Hak dem groft når de er kølet lidt ned.
Skyld og slyng persillen og hak den groft.

Tahincreme:

1 dl skyr
1 spsk tahin
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
Salt

Rør alle ingredienserne til cremen sammen og smag den til med salt.

Anret de bagte aubergine tern på et fad, top med hakkede madler og persille og server tahincremen til.

Etiketter: , , , , , ,