Ferskner med bladselleri, pecannødder & feta


Sydens saftige stenfrugter er ikke kun lækre at snacke af, de er også utrolig lækre i sommerens mange forfriskende salater.

I denne salat har jeg brugt de sjove ufo ferskner, men brug endelig bare den stenfrugt du bedst kan lide eller den som du kan få fat i, om det så er ferskner, nektariner, blommer eller abrikoser.
Salaten er super god uanset hvad og passer godt til kød fra grillen.

Du skal bruge:
- tilbehør til 4 personer

2 store håndfulde spinat
1 bundt bladselleri
3 ufo ferskner
100 g god fed feta
1 håndfuld pecannødder ( kan erstattes af valnødder eller hasselnødder )

Dressing:

2 spsk æblecidereddike 
2 spsk olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:

Skyld og slyng spinaten grundigt og kom dem i en skål eller fad.

Skær bunden af bladsellerien og ca. 1 cm af toppen. Skræl bladselleri stænglerne med en tyndskræller. Det kan sagtens undlades, men man undgår den lidt trævlede konsistens som bladsellerien godt kan have tildens til have. Skær herefter stænglerne i tynde skiver og læg dem oven på spinaten.

Skær ferskenkødet fri fra stenen, skær frugten i tern og fordel dem over bladsellerien og spinaten.

Hæld dressingen over og drys med feta og pecannødder.

- Server salaten til kød fra grillen eller til lækker dampet fisk.



Etiketter: , , , , , , , , ,