Tomatsalat med nektarin, basilikum & tyrkisk feta


En saftig sommersalt med smæk på smagen!

Tomaters syrlighed passer helt fantastisk sammen med nektariners sødme. Og tomater akkompagneret med basilikum og feta - det ved man jo bare fungerer hvergang ikke?

Jeg har brugt en tyrkisk feta fra Taverna, den er meget mild i smagen, en rigtig god begynder feta. Den er cremet i konsistensen, men er ikke specielt saltet eller markant i smagen.
Jeg foretrækker selv en feta med masser af smag, så jeg vælger helst en gedefeta, men det er jo ikke alle der har det sådan, og så er det jo godt at der findes noget for en hver smag.
Så brug din foretrukne feta til salaten, for at få det bedste resultat til dine smagsløg.

Tomatsalat med nektarin, basilikum og tyrkisk feta:

- tilbehør 2-3 personer

500 g solmodne tomater
2 nektariner
10-15 blade basilikum
50 g tyrkisk feta 'beyaz peynir' fra Taverna*

Dressing:

2 spsk balsamico
1 spsk olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:

Skær tomater og nektariner i forskellige rustikke og mundrette stykker.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over tomaterne og nektarinerne.

Skær fetaen i tern, drys dem over salaten og pynt med basilikum og en godt drys peber.

Server salaten på en varm sommerdag som tilbehør til det grillede kød eller fisk.

* osten er sponsoreret af Taverna! men holdningen til smagen er helt min egen og denne her var lige en anelsen for tam i smagen til mig. Men god og cremet konsistens. 

Etiketter: , , , , , , , , ,