Knasende sprød glaskål med chili & blåbær


Knasende sprød og forfriskende salat med sødt, blødt og spicy elementer - perfekt til aftensmaden her i den skønne sommervarme.

Glaskål er et meget sprødt og frisk kål, meget mild i smagen og gør sig godt i salater og gerne kombineret med lidt frugt for et sødt modspil. 
Glaskål har længe været svært at opstøve andre steder end hos grønthandlerne, men jeg har været så heldig et finde glaskål hos min lokale Super Brugs, så måske du også kan være heldig hos din. 
- Husk, at hvis der er noget du ikke kan få i dit lokale supermarked, så spørg efter det, er vi nok der efterspørger en bestemt vare, så skal de nok skaffe det hjem.

Glaskål er også super lækker snack; skær glaskålen i stave i og dyp i fx. blomkålshummus eller gulerodshummus eller hvad med denne forfriskende glaskålssalat med vandmelon

Tilbehør til 2:

1 stort glaskål
4 stængler bladselleri
100 g afbælgede edamamebønner
1/2 rød chili
1 håndfuld blåbær

Dressing:

Saften fra 1 citron
2 spsk sesamolie
1 fed hvidløg 
1 spsk tamari ( glutenfri soya )
1/2 rød chili
Et lille bundt koriander - brug stænglerne fint hakket i dressingen og bladene som pynt på salaten
Evt. 1 tsk honning, hvis du syntes dressingen er for sur.

Sådan gør du:

Mix alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med soya og evt. honning.

Skær top og bund af glaskålen, skræl det og skær det i tern. Skyld bladsellerien og skær den i tynde skiver. I en stor skål blandes glaskålen, bladselleri, fint hakket chili, edamamebønner og blåbær sammen med et par spsk dressing. Pynt med korianderblade og server salaten.

Etiketter: , , , , , , ,