Kødfri mandag: grillede gulerødder med grillost & appelsin


Jeg nyder stadig godt af de lækre grilloste, som Taverna har været så søde at sende til mig.
Idag hvor det jo er kødfri mandag har jeg stegt grillosten på panden og lagt dem oven på en rustik salat med grillede gulerødder, spinat og appelsin.
Lune gulerødder, frisk spinat og sprød og cremet ost er en dejlig og mættende salat, især hvis den serveres sammen med andet vegetarisk tilbehør, fx. som fyld i boghvedepandekager eller  sammen med de altid gode falafler.

Grillede gulerødder med grillost & appelsin
- tilbehør til 4
{ opskriften er inspireret af "Hverdags mad med frugt og bær fra River Cottage" }

250 g gulerødder
2 appelsiner
250 g grillost fra Taverna-  kan købes i de fleste dagligvare butikker til ca. 23 kr
3 håndfulde spinat
1 håndfuld persille

Marinade/dressing:

2 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber

Sådan gør du:

Skæl gulerødderne og skær dem i tykke skiver på langs.
Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i runde skiver.
Grillosten skæres også i skiver, på ca. 1 cm tykkelse.

Varm en pande eller grillpande godt op.

Steg først gulerødderne, i ca. 5 min. Det skal være møre, men stadig have et godt bid.
Steg så appelsinerne, ca. 2 min på hver side, du kan også vælge at tilsætte appelsinerne friske i salaten.

Tilsidst steges grillosten, den skal have et par minutter på hver side.

I en skål anrettes spinaten og gulerødder, appelsin og grillost lægges på, drys med persille og hæld dressingen over og giv salaten et godt drys peber.

- Du kan stadig nå at vinde et eksemplar af bogen "Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage" både her på bloggen og på bloggens facebook side - vinderen trækkes senere idag -

Etiketter: , , , , , , , , , , ,