Anmeldelse: Actifry fra Tefal


De bedste laksebøffer, den saftigste kylling og de sprødeste falafler - det er bare nogle af de lækre sager som min Actifry har leveret mig. 

For et par måneder siden blev jeg spurgt om jeg ikke havde lyst til at teste en Tefal Actifry, og det kunne jeg altså ikke takke nej til. Jeg kendte nemlig i forvejen til actifryen, da min mor har en og jeg har længe været misundelig på hendes.

Hvad er så en Actifry, en knap så køn og larmende maskine, som du skal finde plads til i dit køkken.
Ja jeg ved godt det ikke lyder spor tiltalende og desværre er den heller ikke billig at anskaffe sig, vejledende udsalgspris ligger på 1700 kr. Men når det så er sagt så kan jeg ikke undvære min Actifry nu, mit køkket er ikke specielt stort og alligevel har jeg fundet en fast plads til den. Og det ved vi jo godt er et succeskriterie for at få brugt noget køkken udstyr, det er nødt til at kunne stå fremme for at vi får det brugt. Er det først kommet ind i køkkenskabet, så er sandsynligheden for at det kommer ud igen ikke speciel stor.

En Actifry er en slags varmluftovn med en roterende drejearm og en timer, som sikre dig veltilberedt mad, uden at du skal stå og røre i en gryde eller risikerer at maden brænder på i ovnen, fordi du har travlt med at lægge vasketøj sammen eller hjælpe med nogle lektier.


Med til den Actifry som jeg har testet, fulgte der en snacking kurv med, en rist som man sætter ned i maskinen istedet for drejearmen, og det er især den kurv/rist jeg har været glad for.

Jeg har lavet de bedste laksebøffer jeg nogensinde har fået i den, fast, gennemstegt og mega saftig på bare 12 min, det er dem på det øverste billede - uhm de var gode! 

Jeg har lavet den saftigste kylling, 3 stykker kyllingebryst, så saftig og lækker på bare 15 min.Og de bedste falafler jeg nogensinden har fået har actifryen også givet mig, på bare 20 min.
Sprøde uden på og saftige og bløde inden i, præcis som en falaffel skal være.


Du kan finde opskriften på mine falafler her: ovnbagte falafler.

Derudover er min kartoffel elskede datter og kæreste, så glade for at kunne få helt perfekte og sprøde pomfritter hvergang og helt uden at jeg skulle vende kartoflerne i oven eller vende bagepladen undervejs, så man ikke får en halvdel der er bløde og en halvdel er der brændte. 
1 kg kartofler, med bare 1 spsk olie og de bliver gyldne og sprøde på 45 min og det eneste man skal gøre er at starte maskinen og indstille timeren.

Hvem skal så købe en Actifry - det skal den travle børnefamilie, hvor der er masser af pligter der skal gøres, også i tiden hvor aftensmaden skal på bordet, maskinen passer maden for dig og du får derved frigivet noget tid til at kunne lave noget andet, om det så er at støvsuge eller snitte en salat imens.
Det kunne også være singlen der ikke gider bruge tid på mad, men som gerne vil at sund og lækker mad. 

Ulemperne ved maskinen er klart pris, størrelse og støj, men fordelene er meget opvejdende for det, nemlig veltilberedt mad med et minimum indsats og alle dele kan gå i opvaskeren.

* Actifry'en som jeg har testet er sponsoreret af Tefal, men holdningen til actifryen er helt min egen.


Etiketter: , , ,