Knasende sprød kålsalat med ranchdressing


Solen skinner, termometeret siger over 25 grader så frem med grillen. På med nogle gode bøffer og pølser og server denne knasende sprøde kål salat med den helt fantastiske ranchdressing, jeg lover dig det er godt.
Dressingen er god til alle sommerens salater, men er især god til kål, hvidkål, spidskål, blomkål som broccoli.
De øvrige ingredienser kan være alt hvad hjertet begærer, jeg har valgt radiser og ærter, men det kunne også sagtens være æble og peberfrugt, eller hvad med lidt melon?
Ja det er kun fantasien der sætter grænser, en ting er sikker - den vil gøres sig rigtig godt som knasende og frisk tilbehør til kød fra grillen.

Ranchdressing:
- giver lidt over 3 dl dressing.

1 dl kærnemælk
1 dl mayonaise
1 dl skyr
1 tsk dijonsennep
1 spsk æblecidereddike
2 fed hvidløg
1 lille potte purløg
1 håndfuld persille
Salt og peber

Kom alle ingredienserne i en blender og kør det godt sammen, smag til med salt og peber.

Hæld dressingen på flaske og opbevar den i køleskabet hvor den holder sig fint min. 1 uge.

Knasende sprød kålsalat:

- tilbehør til 4 personer

1 sommerhvidkål
1 bundt radiser 
200 g ærter friske eller optøet fra frost

Del hvidkålen i 4 og snit det fint på et mandolinjern.
Skyld radiserne grundigt, dup dem tørre i et ret viskestykke og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.

Kom det snittede kål, radise skiver og optøede ærter i en stor skål og vend det godt med ca. 1/2 dl dressing.
Anret salaten i en skål og drys med lidt purløg.





Etiketter: , , , , , , , , ,