Kødfri mandag: auberginer med kikærter, tomat & za'atar


Kender du krydderiblandingen Za'atar? Hvis ikke så vil jeg lige introducere dig for den nu. Den er nemlig så skøn at jeg allerede har tømt posen.

Za'atar er en klassisk mellemøstlig krydderiblanding, som består af  ristede sesamfrø og tørrede krydderurter. Den har en skøn smag af urter, de ristede sesam og en let citrus smag som stammer fra sumak.

Krydderiblandingen kan bruges på fisk og kylling, som drys på en salat, til at dyppe brød i eller som her, drys på skønne bagte auberginer toppet med alverdens lækre sager og udgør mandagens kødfrie måltid - skønt siger jeg bare!

Ovnbagte auberginer med lækker topping: 

- tilbehør til 2, hovedret til 1

1 aubergine
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 dåse kikærter eller 240 g udblødte og kogte
8 San marzano tomater
1 lille håndfuld bredbladet persille
40 g god fed feta
3 tsk za'atar 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Del auberginen i 2 og skær diagonale riller fra 2 sider så der dannes et firkantet mønster.
Skær hvidløgene i tynde skiver og kom skiverne ned i rillerne på auberginen.
Pensel med lidt oliven olie og drys med salt.

Bag auberginerne i 25-30 min.

Imens skæres peberfrugten i tynde strimler og steges på panden ved svag varme i ca. 10 min. De passer mere eller mindre sig selv. Vend lidt i dem ind i mellem.

Skær tomaterne i kvarte og hak persillen groft.

Tag auberginerne ud af ovnen, anret dem på 2 tallerkner og top dem dem stegte peberfrugter, kikærter, friske tomater og drys med persille, smuldret feta og za'atar.

Server en krydderurte cremefraiche dressing eller tahindressing til.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,