Gulerodssalat med bønnespirer og chilinødder


Den klassiske råkost med revet gulerødder, rosiner og citronsaft er vist en klassiker vi alle er bekendte med og som bare bliver lavet igen og igen. Og med god grund, fordi sådan en råkost smager jo godt og er nem at lave. Gulerødder kan fåes året rundt og kan altid til en fornuftig pris, selv de økologiske, som jo er at foretrække.
Men engang imellem, kan det jo være rart at udfordre sine smagsløg lidt. Og det gør vi med denne knasende sprøde og lidt spicy råkost.
Bønnespirer har man kunne købe i supermarkederne længe, men hvor tit kommer en bakke med dig hjem? Jeg køber ihvertfald sjældent bønnespirer, og når jeg har gjort, har det været for at bruge dem i wokretter. Men bønnespirer giver en dejlig smag og et dejligt crunch i en råkost. Så næste gang du står foran en bakke bønnespirer, så tag dem med hjem og lav denne salat og nyd en anderledes men virkelig god råkost.

Du skal bruge:

4 store gulerødder
1 bakke bønnespirer
100 g edamamebønner (afbælgede)
1 håndfuld chili cashewnødder fra Irma ( eller hjemmelavede)
1 håndfuld finthakkede krydderurter fx. dild, koriander eller persille

Dressing:

Saften fra 1 lime
1 spsk sesamolie
1 tsk chiliflager
1 fed hvidløg
Salt og peber

Sådan gør du:

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Kom de frosne edamamebønner i en dørslag, som du placerer i køkkenvasken. Kog 1 l vand i din elkedel. Hæld det kogende vand over edamamebønnerne og lad dem dryppe af.

Riv gulerødderne groft, kom dem i en skål og vend dem sammen med bønnespirerne, edamamebønner og fint hakkede krydderurter.
Lige inden servering hældes dressingen over og salaten vendes godt rundt. Top salaten med chili nødder.

Server salaten sammen med spicy fiskedeller og gør lige dig selv en tjeneste og gør som Camilla fra bloggen Copenhagen By me, og kom kokos i fiskefarsen, jeg sværger, det er SÅ godt!
Etiketter: , , , , , , , , ,