Tahin er lavet af ristede sesamfrø, og er ligesom peanutbutter lavet til en nøddesmør, eller her, alt en sesamsmør. Tahin bruges fx. som den vigtige smagsgiver i hummus, men tahin kan også bruges som smørepålæg og til dressing.
Man kan altid finde både tahin og tahin dressing i mit køkken, det er simpelthen uundværligt for mig.
Det kræver ikke mange ingredienser for at kunne lave en lækker tahindressing, den har uanede anvendelses muligheder og så kan den holde sig dejligt længe i køleskabet.
Brug tahindressingen på kålsalater, på rodfrugter, men også på lette salater.
Kort sagt; tahindressing er bare godt til alt...
TAHINDRESSING:
- ca. 2,5 dl
50 g tahin, fx. Urtekrams saltede tahin
1 fed hvidløg, fint revet
Saften fra 1 citron
Salt og peber
ca. 1/2 dl. vand
FREMGANGSMÅDE:
Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft.
Tilsæt hvidløg og salt og rør det i den cremede og tykke dressing.
Tilsæt vandet lidt af gangen og pisk dressingen cremet og flydende.
Smag tahindressingen til med salt og peber.
Hæld dressingen på en ren flaske eller glas og opbevar det i køleskabet.
Holder sig min. 1 uge.
FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: -
REGI: -
Etiketter: citron, dip, dressing, dressing til kål, glutenfri, hvidløg, køkken basics, laktosefri, mælkefri, salat dressing, tahin, tahindressing, ultimativ dressing, Urtekram, vegan