{ Peberfrugt-chilipesto }




Cremet, sød og lækker pesto. Og som slet ikke er stærk selvom der er chili i.
Når peberfrugter bliver bagt udvikler de en helt fantastisk sødme og intens smag og sammen med ristede mandler, chili og hvidløg bliver det til en skøn pesto, som bliver spist meget hurtigt, men hvis man kan lade den stå så længe, så kan den sagtens holde sig et par uger i et lukket glas i køleskabet.

Du skal bruge:

2 store røde peberfrugter
1 rød chili, uden kerner
1 håndfuld mandler
2 fed hvidløg
Olivenolie
Havsalt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 225 grader.
Rist mandlerne i den varme ovn mens du ordner peberfrugterne.
Halver peberfrugterne, fjern stilk og kerner og skyld dem grundigt.
Læg peberfrugterne med skind siderne op ad på en bageplade med bagepapir.
Tag mandlerne ud og sæt peberfrugterne ind.
Bag peberfrugterne til skindet er blevet sort, det tager ca. 15-20 min, men hold øje med dem.
Lad peberfrugterne køle et par min, kom så peberfrugterne i en frysepose og lad dem afkøle helt heri, herefter er det meget lettere at fjerne skindet.
Kom nu alle ingredienser i en foodprocessor og blend til en cremet pesto. Juster konsistensen med olivenolie og smag til salt.

Etiketter: , , , , , , ,