Bagte søde kartofler med krydrede kikærter


Søde, bløde og cremede sweet potatoes og spicy krydrede kikærter er hovedelementerne i denne "kød fri mandag" salat og de 2 ting klæder hinanden super godt.

Kikærterne kan krydres med lige præcis de krydderier du bedst kan lide, jeg kan bare rigtig godt lide dem spicy og dressingen jeg har brugt er min favorit, nemlig tahindressingen, men en hjemmerøt creme fraiche dressing er altså heller ikke tosset.

Salat til 1 person:

3 små søde kartofler eller 1 stor
1 stor håndfuld baby spinat
1/2 rød peberfrugt i skiver
1 spsk sesamfrø
1 lille håndfuld bredbladet persille, fint hakket

Krydrede kikærter:

150 g udblødte og kogte kikærter
1 tsk salt
1 tsk paprika
1 nip cayennepeber
1/2 tsk spidskommen
1/4 tsk stødt koriander
1 spsk olivenolie

Dressing:

Tahindressing
Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Kom kikærterne i et lille ovnfast fad og vend dem med krydderier, salt og olivenolie, vend det godt rundt og sæt fadet i ovnen.
Skyld de søde kartofler grundigt, og tør dem i et rent viskestykke. Skær de søde kartofler i 1 cm tykke skiver, læg skiverne i et ovnfast fad, pensel dem med olivenolie og drys med salt.
Sæt fadet med søde kartofler ind i ovnen sammen med kikærterne efter 10 min.
Tag begge dele ud efter 20 min, så kikærterne har fået 20 min og kartoflerne 10 min.

Anret spinaten i en skål, læg skiver af peberfrugt og sød kartoffel over, top med krydrede kikærter og drys med sesamfrø og persille.

Server salaten sammen med tahindressing.




Etiketter: , , , , , , , , ,