Rødkålssalat med feta, figner & forfriskende myntedressingRødkål topper virkelig i sæson lige nu og det kan man da også se både i størrelse og pris.
Jeg fandt et pænt, stort økologisk rødkål i Føtex til 16 kr, det er en ganske fornuftig pris syntes jeg, så med mig hjem kom det.
Rødkål er nok noget som mange forbinder med juleaften og selvom vi lige nu befinder os over halvvejs i december, så syntes jeg det er sjovt at eksperimentere lidt med sammen sætningen i sådan en rødkålsssalat.
Denne her blev virkelig en god en af slagsen - sødme fra fignerne, salt og fedme fra fetaen og et friskt og syrligt twist fra myntedressingen. Det er bestemt ikke sidste gang den kombination bliver lavet.

Og med denne rødkålssalat, kan jeg afsløre at denne uge kommer til at stå i kålens tegn her på bloggen, for alle opskrifter denne uge kommer til at indeholde kål - jep, jeg elsker kål! Kål er sundt, billigt og nemt at varierer, så kål en masse, comming up!Du skal bruge:

1 økologisk rødkål
10 små økologiske figner
50 g god fed ægte feta

Lidt frisk hakket mynte til pynt.Forfriskende mynte dressing:

Saft fra 2 økologiske lime
Skal fra 1 økologisk lime
1 spsk sesamolie (kan sagtens erstattes af olivenolie, sesamolien giver bare en skøn smag)
1 håndfuld mynteblade (kan erstattes af 2 spsk tørret mynte)
Havsalt og frisk kværnet peber 

Blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Sådan gør du:

Del rødkålen i 4 kvarte og snit den fint på et mandolinjern.
Vend rødkålen med myntedressingen.

Hvis dine fingre, lige som mine er rullet i mel for at forhindre at de klistre sammen, så skyld dem under vandhanen og dup dem tørre i et rent viskestykke. Nip enderne af og skær dem i strimler.

Smuldr fetaen groft og fordel feta og figner over rødkålen og pynt med lidt mynte.


Fun fact om rødkål:

Forebygger brystkræft
Rødkål skal især fremhæves for sin evne til at beskytte mod brystkræft – muligvis i kraft af et stort indhold af kålens bitterstof, glucosinolat. En undersøgelse har påvist, at kvinder, der spiser meget rødkål, har 50-pct. nedsat risiko for at få brystkræft i forhold til kvinder, der ikke rører den smukke kål. De plantestoffer, der opstår, når bitterstofferne i kålen nedbrydes i kroppen, menes at hindre kræftceller i at dele sig.  - kilde iform


Etiketter: , , , , ,