Hjemmelavet spicy mangochutney



Stærk og hjemmelavet mango chutney, helt uden sukker og andre mærkelig tilsætningssstoffer, som man desværre får med i købeversionen. Her får du kun den gode smag, som til gengæld også er rigtig  rigtig god - og stærk. Er du ikke så meget til det helt stærke, så skruer du bare ned for mængden af ingefær og chili og har du ikke alle krydderierne, så lad det ikke holde dig tilbage. Kig krydderiskabet igennem og se hvad du har og så bare igang med gryden og kort tid efter har du en lækker hjemmelavet mango chutney - easy peasy....

Du skal bruge: 

2 modne mango, i tern
1 rød chili, fint hakket
1 tommelfinger størrelse ingefær, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
Olivenolie til stegning
1/2 tsk koriander
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk kanel
1/4 tsk allehånde (kan undlades)
1/4 tsk gurkemeje ( kan undlades)
1/4 tsk kardemomme (kan undlades)
1 tsk salt
1/2 dl æblecidereddike 
1-2 spsk sukrin gold

Sådan gør du:

Varm en gryde op til medium varme. Hæld olivenolie i gryde og steg hvidløg, ingefær og chili og steg et par min.
Tilsæt alle krydderierne og rør det godt rundt.
Kom nu mango tern ned i gryden og hæld æblecidereddike på og tilsæt sukrin og salt.
Lad det simre i 30 min og blend eller mos det.
Smag til med salt, sukrin og æblecidereddike.

Kom mango chutneyen på glas og lad den spice din mad op når du syntes du manglernoget stærkt!






Etiketter: , , , , , , , ,