Grønkålssalat med græskar, feta & tranebær




Grønkål og butternutsquash er mine 2 favorit sæsonvarer, så selvfølgelig skulle de 2 ting kombineres i en salat. Jeg elsker kålens friske sprødhed sammen med den bløde og søde butternut og så lige et twist med bitter/søde tranebær og den fede og salte feta. 

Du skal bruge:

Hakket grønkål fra 5-6 store stængler eller 1/2 pose der allerede er ordnet
1 tsk olivenolie og æblecidereddike + et drys salt til at massere grønkålen mør
1/2 butternutsquash, skåret i tern
1 lille håndfuld tørrede tranebær
2 spsk smuldret god fed feta

Dressing:

1 spsk grov sennep
1 spsk olivenolie
1 spsk æblecider eddike
Havsalt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.
Kom den butternutsquash ternene på en bageplade med bagepapir, vend dem med lidt olivenolie og salt og bag dem i oven i 15 min.

Imens masseres grønkålen mør, det gøres ved at komme den hakkede grønkål i en skål, komme lidt oliveolie, æblecidereddike og salt på og så ellers bare massere til den bliver mør og mørkegrøn, det tager et par min.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Hak tranebærene groft og smuldr fetaen.

Lad butternutten afkøle lidt inden den kommes i salaten.
Kom grønkålen i et fad, fordel butternutten rundt omkring og drys med tranebær og feta.
Server dressingen on the side.




Etiketter: , , , , , ,