Low carb foccacia brød, med kun 5 ingredienser og lavet på bare 20 min.
Og så er ingredienserne ovenikøbet nogle, der højst sandsynligt allerede befinder sig i dit køkken.
Jeg er vild med det enkle og lange lister med ingredienser har tidligere afholdt mig fra at kaste mig ud i low carb bagningen.
Men brødet her indeholder som sagt kun 5 ingredienser. Det er meget smagsneutralt, er let og luftigt i konsistensen, et helt igennem godt brød, der ville kunne bruges til de meste.
Jeg selv skal bruge det til en forret til vores nytårs middag i aften. I år skal vi fejre nytår med mine svigerinder og svogere og deres børn, det bliver en hyggelig aften for både børn og voksne - med god mad og vine, se det kan vi lide.
Og med det så vil jeg ønske alle mine søde læserne et godt, lykkebringende og velsmagende nytår.
Tak fordi i læser med her og for alle jeres søde kommentarer - det betyder meget for mig.
2013 har været et godt madår og jeg vil gøre mit for at 2014 vil blive det samme.
Du skal bruge:
6 spsk sesamfrø
2 spsk loppefrøskaller
3 æg
2 spsk skyr/hytteost/græsk yoghurt - hvad du nu har i køleskabet
4 tsk bagepulver
Topping:
Rosmarin, friskt vil være at foretrække, men tørret vil også sagtens kunne bruges.
1/2 tsk flagesalt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Mal sesamfrøene til mel i en kaffekværn eller foodprocessor.
Mix herefter alle ingredienserne til dejen sammen og lad den hvile i 10 min.
Smør dejen ud i et 1-2 cm tykt lag på en bageplade med bagepapir.
Drys med rosmarin og salt.
Bag brødet i oven i 10 min, tag det ud og lad det afkøle på en bagerist.
Etiketter: brød uden mel, lchf, low carb, paleo, rosmarin, sesamfrø, æg, økologi