Bolsjebeder, grønkål & granatæble


Glædelig 1. December.
Så er julemåneden skudt igang, den første låge i julekalenderen er åbnet og alle børn og barnlige sjæle har begyndt nedtællingen til juleaften.
Jeg tænker det er på sin plads at skyde måneden igang med en salat der er super julet i sit udseende. Og som ikke indeholder rødkål, for dem skal vi nok komme til at se mange af, også her. For rødkålen er jo en klassiker, så jeg vil da også komme med en masse bud på forskellig friske måder man kan servere rødkålen på.
Men idag handler det om disse smukke bolsjebeder.
Hvis man gerne vil have at de skal bevare deres smukke striber, så skal man ikke tilberede dem.
Man er nødt til at servere dem rå, og det egner de sig heldigvis også rigtig godt til. Det giver en salat med et dejligt crunch.

Du skal bruge:

1 stor håndfuld grønkål, 4-5 store stilke
2 bolsjebeder
2-3 spsk granatæblekerner
5 dadler
Olivenolie + æblecidereddike til at massere grønkålen med

Dressing:

1 spsk dijonsennep
1 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk honning
Havsalt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Start med at røre dressingen sammen ved at mixe alle ingredienserne sammen. Smag til med salt, honning og æblecidereddike så den har den sur, sød og salt balance som du bedst kan lide.

Fjern stilken på grønkålen ved at rive bladene af. Skyld den grundigt og hank den fint.
Kom grønkålen i en skål, hæld lidt olivenolie og æblecidereddike over og masser grønkålen et par min, til den bliver blød og mørkegrøn.
Skræl rødbederne, skær dem i 1/2 cm tynde skiver, og skær derefter skiverne i tynde stave.
Vend rødbederne med sennepsressingen og anret dem oven på grønkålen.
Fjern stenen i dadlerne og skær dem i skiver og drys dadler og granatæble over salaten.



Etiketter: , , , , ,