Rosenkålssalat med æbler, bladselleri og emmentaler







Emmentaler er en god fast komælksost med en lidt nøddeagtig smag og den er bare så lækker at bruge i salater. Især sammen med med forskellige kåltyper og med et drys timian får man en god smagssammensætning af den bitre kål, nøddeagtige ost, den aromatiske timian og den skarpe smag fra bladsellerien. Prøv det - det er så godt.

Rosenkålen kan erstattes af savoykål eller grønkål og æblerne kan erstattes af pære.

Du skal bruge:

1 lille pose rosenkål
1 stort æble
2-3 stængler bladselleri
50 g emmentaler
1 tsk frisk eller tørret timian
1 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike 
Havsalt og frisk kværnet peber


Sådan gør du: 

Du kan vælge at dele rosenkålen i enkelte blade, som jeg har gjort her, det et en tidskrævende affære, så du kan også bare snitte det fint på et mandolin jern, det gør intet for smagen, men det ser bare så fint ud med de enkelte blade.

Skær æble og emmentaler i 1x1 cm tern og skær bladsellerien i tynde skiver.

Vend rosenkål, bladselleri og æble med olie, æblecidereddike, timian, salt og peber.
Anret salaten i en skål eller fad og top med emmentaler og et lille drys timian.

Husk at deltage i min give away lige her! 


Etiketter: , , , , , ,